Dieta si nutritie

#vitamine #vitamina c #complex de vitamine #vitamina A #B complex

Cele mai bune vitamine pentru pielea ta

Vitaminele si suplimentele alimentare sunt in general luate pentru o sanatate mai buna, pentr intarirea sistemului imunitar si pentru a rezolva anumite carente. Putine persoane stiu insa ca vitaminele sunt benefice si pentru o piele frumoasa si sanatoasa.



Daca ai probleme cu tenul sau daca pur si simplu doresti sa imbunatatesti calitatea si aspectul pielii tale, ai la indemana cateva vitamine, printre care A, complexul B, C, E si K.

Totusi, inainte de a incepe un astefel de tratament, ar fi bine sa inveti la ce anume se folosesc acestea si cum se administreaza. De asemenea, parerea unui medic dermatolog iti va fi de mare ajutor.


Mergi la un consult medical


Inainte de administrarea oricarui medicament, este recomandat sa ceri parerea unui medic specialist. In acest caz, dermatologul este cel mai in masura sa iti faca recomandarile in ceea ce priveste utilizarea vitaminelor. Daca in mod normal acest lucru nu este absolut obligatoriu, femeile insarcinate trebuie sa faca un consult inainte de orice noua incercare in acest sens.

Femeile gravide, dar si bebelusii, pot avea de suferit daca iau suplimente naturale fara sa aiba nevoie, asa ca acorda mare atentie acestui aspect.

Descopera beneficiile vitaminelor


Vitamina A


Vitamina A ajuta la intarirea tesutului pielii de si o ajuta pe aceasta sa fie mai elastica si sa aiba un aspect mai tanar. De asemenea, vitmina A este un antioxidant care lupta impotriva radicalilor liberi si impiedcica astfel imbatranirea prematura a epidermei.


Vitamina A se gaseste intr-o serie de creme faciale datorita beneficiilor pe care le aduce pielii. Totusi, desi se gaseste si sub forma de ulei (care poate fi aplicat direct pe piele), vitamina A are efecte mai puternice atunci cand este consumata sunt forma de medicament oral.

In afara de suplimente, vitamina A se regaseste in alimente precum: morcovi, lapte, oua, rosii, portocale, salata verde sau unt.


Complexul de vitamine B


Atunci cand vrei sa obtii rezultate fenomenale pentru piele, este recomandat sa iei intreg complexul de vitamina B, care este format din vitaminele B1, B2, B3, B6 si B12. Fiecare dintre aceste vitamine are un rol benefic asupra pielii, avand in principiu o actiune puternica asupra celulelor acesteia. Cu ajutorul complexului de vitamina B poti reduce acneea, punctele negre si excesul de sebum de la nivelul pielii.

Vitaminele B se gasesc in semintele de floarea soarelui, ton, mazare verde, ciuperci, salata verde etc.


Vitamina C


Vitamina C este unul dintre cei mai puternici si importanti antioxidanti. Aceasta ajuta la formarea colagenului (important pentru elasticitatea pielii ). De asemenea, vitamina C lupta impotriva imbatranirii premature a pielii, ii ofera acesteia stralucire, reduce prezenta petelor maronii si accelereaza vindecarea ranilor.

De asemenea, vitamina C este un produs care reduce excesul de sebum si grabeste uscarea cosurilor.

Vitamina C se gaseste in citrice: lamaie, portocale, mandarine etc si pe langa consumul intern, poti aplica din cand in cand, direct pe piele, zeama de lamaie. Ar fi bine insa ca aceasta sa fiediluata cu apa deoarece este destul de puternica si poate provoca mancarimi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare