Dieta si nutritie

#ceaiuri #rinichi #boli rinichi #ceaiuri pentru rinichi #pietre la rinichi #ceai matase de porumb #cozi de cirese

Ceaiuri pentru rinichi

In sezonul rece, afectiunile renale se agraveaza, iar pietrele la rinichi sunt mult mai greu de eliminat din cauza deshidratarii. Este astfel foarte important sa previi agravarea simptomelor prin consumul de ceaiuri naturale.

 

Ceai din matase de porumb


Matasea de porumb este un remediu natural pentru numeroase afectiuni. Este bogata in vitaminele C, B6, E si K. Contine si siliciu, calciu, saponine, alantoina si are puternice efecte diuretice. Matasea de porumb este ideala pentru tratatea problemelor vezicii urinare si rinichilor.

Este indicata si pentru tratarea edemelor, obezitatii sau tulburarilor de prostata. Matasea de porumb favorizeaza eliminarea apei si a sarurilor aflate in exces in organism si calmeaza durerile renale.

Atunci cand urmezi o cura cu ceai de matase de porumb este indicat sa eviti consumul de alimente acide si acre.

Cum se prepara: Se toarna o cana de apa fierbinte peste 2 lingurite de matase de porumb si se lasa la infuzat timp de 5 minute. Se consuma 2 cani pe zi.
 

Ceai din radacina de maces


Radacinile de macese ajuta la eliminarea pietrelor renale. Macesul este bogat in vitaminele C, A, B1, B2, P, K si acid nicotinic. Macesele intaresc imunitatea, au efect diuretic, cresc pofta de mancare, au efect laxativ si vindeca acneea.

Cum se prepara: 8 linguri de radacina se fierb intr-un litru de apa, timp de 20 de minute. Se acopera vasul cu un prosop curat si se lasa sa se raceasca timp de 2 ore, dupa care se strecoara lichidul si se bea jumatate de pahar pe zi.
 

Ceai din seminte de morcovi


Ceaiul din seminte de morcovi este util in tratarea pietrelor la rinichi. Semintele se culeg la sfarsitul verii si se lasa la uscat. Se folosesc la obtinerea de extract si pulbere.

Cum se prepara: Peste 3 linguri de seminte de morcov rasnite se toarna apa fierbinte si se lasa la infuzat cateva minute. Se consuma 6 pahare mici pe zi, inainte de masa.
 

Ceai de brusture


Ceaiul de brusture ajuta la purificarea organismului, la mentinerea sanatatii pielii si la buna functionare a aparatului urinar. Are efect depurativ, diuretic, sudorific si antiinflamator .

Este util in tratarea reumatismului, gutei, infectiilor urinare sau acneei. De asemenea, este extrem de benefic pentru afectiunile renale.

Cum se prepara: Peste o lingurita de radacina maruntita de brusture se toarna o cana de apa fierbinte si se lasa la infuzat cateva minute. Se consuma 3 - 4 cani de ceai pe zi.
 

Ceai de mesteacan


Ceaiul de mesteacan elimina toxinele din organism, stimuleaza schimburile organice si are proprietati depurative. Este util in tratarea unor afectini precum reumatismul, guta sau inflamatiile articulare.

Ajuta la eliminarea apei din tesuturi si este indicat in afectiunile renale si dizolva piatra la rinichi. Contribuie si la reducerea nivelului de acid uric si colesterol.

Cum se prepara: Peste o lingura de frunze maruntite se toarna o cana de apa fierbinte. Se lasa la infuzat cateva minute. Se bea de dimineata, inainte de micul dejun.
 

Ceai de cozi de cirese


Ceaiul de cozi de cireste este extrem de benefic in tratarea afectiunilor renale si urinare. Este bogat in flavonoide, saponine si saruri de potsiu care ajuta la eliminarea toxilor din organism. Este indicat si pentru afectiuni precum guta, reumatism, artrita, obezitate sau tulburari intestinale.

Cum se prepara: Peste 2 lingurite de cozi se toana o cana de ap fierbinte. Se lasa la infuzat 15 minute dupa care se strecoara. Se consuma trei cani pe zi, inaintea meselor principale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare