Dieta si nutritie

Ceaiul verde - sanatate si silueta

Chinezii folosesc de 4000 de ani ceaiul Verde pentru imbunatatirea starii de sanatate, de la tratarea migrenelor si pana la vindecarea depresiei. Boli in care consumul de ceai verde s-a dovedit a fi extrem de benefic sunt cancerul, artrita reumatica, nivelul ridicat de colesterol, bolile cardiovasculare, infectiile, etc. Secretul ceaiului verde Ceaiul verde este bogat in polifenoli de catechina, in special EGCG, care este un puternic antioxidant. EGCG nu numai ca previne cresterea celulelor cancerigene, dar le si omoara fara a rani tesutul sanatos. Alte beneficii ale ceaiului verde sunt scaderea nivelului de colesterol si prevenirea formarii cheagurilor de sange. Acest fapt este deosebit de important avand in vedere faptul ca tromboza este principala cauza a infarctului. Desi mai multe ceaiuri chinezesti provin din aceleasi frunze de camellia sinensis – Oolong, verde si negru – frunzele de ceai verde sunt aburite, ceea ce previne oxidarea antioxidantului EGCG. Beneficii ale ceaiului verde
  • antioxidant – previne formarea celulelor cancerigene si extinderea lor si le omoara pe cele deja formate fara a omori tesutul sanatos;
  • prevenirea cariilor – ceaiul verde este un important adjuvant in prevenirea si combaterea cariilor, precum si in prevenirea formarii placii dentare;
  • arderea caloriilor – ceaiul verde este un important adjuvant in arderea caloriilor, ajutand astfel in procesul de slabire. Consumul ideal de ceai verde Expertii spun ca este ideal sa consumam trei cani de ceai verde pe zi – imbogatit sau nu cu alte arome. Ideal pentru mentinerea siluetei si pentru slabire este ceaiul verde cu adaos de frunze de iasomie, care ajuta la o accelerare a procesului de slabire. Se pare ca studiile arata ca un consum de 4 cani de ceai verde pe zi ar preveni aparitie artritei reumatice, pe cand consumul constant a 5 cani de ceai verde pe zi ar preveni aparitia cancerului de san. Prepararea ceaiului verde nu este un proces complicat. Este bine doar sa nu lasam infuzia mai mult de 3 minute si sa avem grija sa turnam apa fiarta pestefrunzele de ceai. Se pare ca nu este o mare diferenta intre plicuri de ceai verde si frunze de ceai verde ca eficienta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare