Dieta si nutritie

# cum sa nu te ingrasi #mancare vacanta #vacanta

Ce trebuie sa faci ca sa nu te ingrasi in vacanta. 5 sfaturi esentiale de urmat

Toata lumea se plange de faptul ca se ingrasa foarte mult in vacante. Bineinteles ca esti tentat de tot felul de mancaruri bune si faci mai putin efort. Nutritionistul Wasim Nazer a explicat insa, pentru DC Medical, ce trebuie sa facem pentru a nu acumula kilograme in timpul vacantei.

 

1. Proteine la micul dejun

Este recomandat ca la micul dejun sa alegem proteinele. Acestea mentin mai mult timp senzatia de satietate si ne ajuta sa consumam mai putine alimente pe parcursul zilei. Poti opta astfel la micul dejun pentru omleta cu legume, scrambled eggs, cu rosii si ciuperci sau salata cu branza de capra.

2. Alege ca si gustare  un smoothie proteic

Cand pleci in vacanta, nu uita sa iei cu tine pudra proteica. Te va ajuta mult sa pastrezi numarul kilogramelor in plus pe care risti sa le castigi in timpul sejurului.

3. Nu manca pe fuga

Este foarte important ca masa sa fie servita in liniste. Nu trebuie sa mancam repede si pe fuga sau sa vorbim la telefon ori sa ne uitam la TV.

4. Mesteca bine mancarea

Creierul are nevoie de 20 de minute sa primeasca informatia de la tubul digestiv ca este ok, poate sa opreasca senzatia de foame. Daca mananci mai incet, acest semnal se trimite inainte de a manca prea mult

5. Opreste-te inainte sa te simti plin

Consuma multe legume proaspete, alaturi de carne, oua si lactate. Legumele au surplus caloric mic, dar ofera rapid senzatia de satietate.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare