Dieta si nutritie

# consum paine #alimentatie #paine

Ce se intampla in corpul tau cand renunti sa mai consumi paine

Este sau nu sanatos sa consumam paine? Aceasta este o intrebare la care numeroase studii au incercat sa gaseasca un raspuns cat mai aproape de realitate. Si in cele din urma cateva rezultate se pare ca exista. Cei care au renuntat pentru o perioada la consumul de paine au observat schimbari semnificative in viata lor: tenul a devenit mai stralucitor, au slabit si si-au recapatat energia. Esti pregatit sa renunti la consumul de paine? Iata cateva motive care te vor ajuta sa iei rapid o decizie buna.

Paine este un produs inutil

Atunci cand sunt in forma initiala, cerealele sunt bogate in vitamine, insa odata procesate acestea isi pierd toate beneficiile.

Painea nu are gust

Chiar si cei carora le place sa manance paine trebuie sa recunoasca ca painea alba nu are niciun gust. Insa, tocmai acest detaliu o face sa fie preferata de multi, alaturi de carne, supa sau branzeturile pe care le mananca. Dar, spre deosebire de podusele din faina integrala, painea alba nu face ca preparatele sa fie mai gustoase.

Toxicitatea

Din pacate, tot mai multe cereale din care se produc produsele de panificatie sunt tratate cu pesticide, pentru a fi protejate de daunatori. Mai mult, pentru a face ca faina de grau sa fie si mai alba, producatorii folosesc un inalbitor facut din aceleasi substante ca si cel pentru albirea rufelor. Atunci cand cumperi paine, asigura-te ca a fost facuta din faina organica si nu din faina rafinata.

Probleme ale pielii

Suntem ceea ce mancam, iar daca mananci foarte multe produse pe baza de faina este posibil sa ajungi sa te confrunti cu probleme ale pielii. Acneea este provocata de glutenul care se gaseste inclusiv in paine. Corpul nu poate elimina glutenul ceea ce duce la probleme intestinale. Incearca sa renunti o perioada la paine pentru a vedea daca problemele aparute la nivelului tenului nu sunt cauzate tocmai de acest aliment.

Probleme digestive

Glutenul care se gaseste in produsele de panificatie poate provoca diferite probleme digestive. Produsele din faina integrala contin un element important, fibrele, pe care produsele din faina alba nu il contin. Mananca 5-6 felii de paine din faina integrala pentru a-ti asigura doza zilnica recomandata de fibre.

Imbatranire prematura

Painea alba nu contine nicio substanta benefica, iar atunci cand mananci produse care nu contin vitamine corpului tau ii va fi imposibil sa se mentina tanar. Cei care consuma produse din faina rafinata arata mai in varsta decat sunt in realitate.

Painea ingrasa

Painea ingrasa, iar acesta este motivul principal care i-ar putea determina pe multi sa renunte sa consume produse din faina rafinata. Cei care au renuntat la paine spun ca au slabit in primele doua saptamani de cand au eliminat acest produs din dieta. O felie de paine de marime medie contine doar 0.6 grame de fibre, iar restul ingredientelor se transforma in grasime. Indicele glicemic al painii este mai mare chiar si decat al ciocolatei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare