Dieta si nutritie

#alimentatie #cina #somn # probleme digestive

Ce se intampla in corpul tau cand mananci inainte de a merge la somn

Mai important decat ce mananci sunt orele la care mananci. Multi nutritionisti recomanda ca intr-o dieta sanatoasa si echilibrata sa se manance la ore fixe, in fiecare zi, iar seara, nu trebuie sa mananci inainte de a te baga la culcare.

 

Insa, in ziua de azi, in care lumea se preocupa doar de cariera si nu mai acorda atentie nevoilor corpului, aceste reguli sunt incalcate. Mancam cand apucam, sarim peste mese, iar seara, cand in sfarsit ne relaxam dupa o zi lunga ni se face foame. Mancam orice gasim in frigider si apoi mergem la culcare.

Aceasta este cea mai mare greseala a vietii moderne. Asta deoarece corpul uman nu este contruit pentru a suporta o masa bogata inainte de culcare.

Lucrurile sunt destul de logice daca ne uitam putin la modul in care se realizeaza digestia. Adica, pozitia verticala a corpului ne permite sa digeram mancarea, in timp ce gravitatia duce continuturile din stomac in jos, spre intestine.

In momentul in care ne intindem in par, acest proces nu mai are loc in mod corespunzator. Din aceasta cauza apare aparitia refluxului.

Asadar, persoanele care se mamanca si apoi merg la culcare pot avea probleme grave de digestie si un somn tulburator. Ideal este sa treaca cel putin trei ore de la ultima masa pana la ora de culcare.

Persoanele care nu tin cont de acest lucru sunt mai predispuse sa dezvolte simptome ale refluxului gastric, care cauzeaza indigestie, tuse, astm si arsuri la stomac, potrivit unui studiu efectuat in 2015.

Asadar, data viitoare cand vrei sa mananci inainte de culcare tine cont ca stomacul tau are nevoie de aproximativ trei ore pentru a digera mancarea. Iar daca nu esti dipus sa astepti acest interval de timp atunci te poti confrunta cu un somn agitat, indigestie si arsuri la stomac.

Sursa foto: piqsels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare