Dieta si nutritie

#lactate #apa #broccoli #citrice #alimentatie #hidratare #papaya #ardei iuti #coenzima Q 10

Ce mananci si ce bei pentru o piele hidratata in timpul iernii

Pe timp de iarna, pielea hidratata nu inseamna doar utilizarea unor produse cosmetice costisitoare cu proprietati in acest sens. Hidratarea vine, inainte de toate, din interior. Prin urmare, acorda o atentie sporita produselor pe care le consumi si le bei, spre binele pielii tale agresate de factorii de mediu.

Iarna, ce mananci si ce bei ti se citeste direct pe piele! Uscarea, iritarea si descuamarea pielii sunt consecinte ale neglijarii nevoilor pielii tale, mai ales din prisma alimentatiei. Daca iti doresti un trup hidratat in timpul iernii, in interior si in exterior, iata ce este bine sa incluzi in dieta!

1 12 pahare de apa zilnic

Pielea ta are nevoie de 12 pahare de apa zilnic pentru a ramane supla si hidratata in sezonul rece, conform recomandarilor specialistilor Institutului de Medicina din Londra. Apa ajuta celulele sa absoarba nutrientii din hrana, elimina toxinele din organism si protejeaza sanatatea celulelor pielii.

2 Alimente bogate in seleniu

Seleniul este un mineral pretios pentru organism, intrucat protejeaza celulele impotriva actiunii radicalilor liberi. Surse alimentare excelente de seleniu sunt nucile braziliene, ciupercile, crevetii, carnea de miel si de peste. Mai gasesti mineralul in carnea de vita, curcan, stridii, crabi sau paste din faina integrala.

3 Alimente cu coenzima Q10

Coenzima Q10 este un antioxidant natural puternic, extrem de benefic pentru piele, fiind totodata util si in prevenirea aparitiei semnelor de imbatranire. Iarna, alimentele bogate in coenzima Q10 cresc rezistenta pielii in fata agresiunilor externe. Consuma mult somon si ton, carne de pasare, organe animale (ficat) si cereale integrale.

4 Fructe si legume colorate

Fructele si legumele colorate contin antioxidanti care imbunatatesc aspectul pielii uscate, atenuand totodata si aspectul liniilor fine sau al ridurilor. Infrupta-te din fructe de padure, rosii, caise, dovleac, spanac, cartofi dulci, mandarine, ardei iuti sau fasole.

5 Alimente bogate in vitamina A

Vrei ca descuamarea sa nu fie niciodata o problema pentru pielea ta? Consuma multe alimente bogate in vitamina A, precum portocalele, morcovii sau dovleacul. De altfel, vitamina A este prescrisa si de medicul dermatolog, pentru uz extern, in tratatea acneei si a altor boli de piele.

Alte surse de vitamina A sunt legumele cu frunze, ouale si lactatele degresate.

6 Alimente bogate in vitamina C

Stiai ca, pana si iarna, razele UV ale soarelui iti pot afecta sanatatea pielii? Din fericire, un aport bogat de vitamina C din dieta iti ajuta pielea sa nu sufere din pricina acestei expuneri. Surse excelente de vitamina C sunt ardeii rosii, citricele, papaya, kiwi, broccoli si alte legume verzi (patrunjelul, de pilda).

7 Alimente bogate in vitamina E

Vitamina E este un antiinflamator natural, cu efect protector in fata razelor ultraviolete. Totodata, vitamina E intareste sistemul imunitar si contribuie la capacitatea celulelor corpului de a se regenera, pana si in conditii dificile.


Gasesti vitamina E in uleiuri vegetale, seminte, masline, spanac sau sparanghel.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare