Dieta si nutritie

#sanatate #branza #alimentatie #pericol sanatate #branza topita

Cat de nociva este, de fapt, branza topita pentru organism

Gustul bun si faptul ca este cremoasa fac ca branza topita sa fie apreciata de multi romani. Ba mai mult, ambele calitati vin la un pret relativ mic.

Insa unii nu stiu ca aceste caracteristici care incanta papilele gustative sunt generate, de fapt, de E-uri.

Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorului avertizeaza ca toate cele 61 de tipuri de branza topita existente pe piata din Romania contin E-uri, iar cei care le consuma risca sa dezvolte dereglari metabolice, hormonale, afectiuni cardiovasculate si hepatice.

Branza topita este obtinuta prin topirea celorlalte branzeturi. In procesare sunt utilizate saruri de topire precum:

  • polifosfati si citrati – care favorizeaza eliminarea calciului din sistemul osos. De aceea, branza topita e interzisa copiilor, femeilor predispuse la osteoporoza si batranilor , atrage atentia prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului National de Cercetari Alimentare.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare