Dieta si nutritie

#carmen bruma

Carmen Bruma, sfaturi pentru stimularea sistemului imunitar in sezonul rece

Carmen Bruma a publicat pe blogul sau o serie de sfaturi pentru stimularea sistemului imunitar in sezonul rece. De asemenea, pentru a nu ne ingrasa iarna, Carmen a marturisit ca este foarte important sa bem cat mai multa apa, inn special dimineata, imediat ce ne trezim. 

“Exercitiul fizic practicat in mod constant ajuta organismului și amelioreaza functionarea sistemului imunitar. Antrenamentele pentru acasa din programele mele de slabit, pe care le gasiti pe www.carmen-bruma.ro, sunt foarte utile și ușor de practicat, indiferent de perioada sau buget. Daca vreti sa scapati de kilogramele in plus, multe sau putine, acum e cel mai bine sa incepeti un program echilibrat bazat pe corectarea alimentatiei și deficit caloric. Motivul este temperatura de afara, care scade sau macar ar trebui, iar organismul iși va intensifica automat arderile pentru a se adapta. Nu neglijati hidratarea, care este la fel de importanta, chiar daca in aceasta perioada nu mai simtiti atat de pregnant ca vara senzatia de sete! Beti apa imediat ce va treziti din somn și pe parcursul zilei, la fiecare ora. 

Pentru stimularea sistemului imunitar, Carmen Bruma recomanda probioticele. 

“In plus, probioticele stimuleaza direct activitatea sistemului imunitar la nivelul mucoasei intestinale. Sunt acele produse care contribuie la refacerea florei intestinale și la multiplicarea bacteriilor benefice. Se gasesc in produse lactate fermentate, iaurturi probiotice, drojdia de bere, varza murata. Sunt multe produse pe piata care au inscriptionat termenul “probiotic”, dar asta nu inseamna ca au efect garantat. Numarul de bacterii pe doza trebuie sa fie minimum 100 de milioane pentru ca produsul sa fie eficient. De asemenea, numarul de bacterii active scade substantial, in cateva zile (7-10 zile), prin urmare produsele lactate probiotice trebuie sa fie proaspete sau pastrate la frigider non-stop pentru a avea efect”, a mai adaugat vedeta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare