Dieta si nutritie

#carbohidrati #zahar #dieta #stil de viata # stil de viata sanatos

Carbohidratii provoaca cancer! Vezi de ce alimente trebuie sa te feresti

 

Zaharul este un aliment greu de evitat in alimentatia noastra zilnica. Carbohidratii joaca un rol esential in buna functionare a sistemului imunitar si partea buna este ca se gasesc in mai toate alimentele.


Zaharul in exces poate cauza probleme mari. Consumul excesiv de hidrati de carbon poate provoca obezitate, diabet de tip 2 si cancer.
 

Fructoza si zaharul pudra. Este vorba de glucide rafinate in stare pura care pot deveni extraoridnar de periculoase pentru organismul uman.

Bauturile facute din prafuri si bomboane gumoase. Bomboanele sunt derivate simple de zaharuri rafinate si sunt adesea facute din carbohidrati in proportie de 98-99%, avand o valoare nutritiva mica.

Cerealele. Cele mai multe cereale aflate in comert sunt pline de zaharuri (chiar si cele care pretind ca sunt cerealele integrale). Vei ramane socat atunci cand vei citi eticheta si vei descoperi ca sunt constituite in proportie de 90-93% din carbohidrati.

Fructe uscate (mere, prune, banane, curmale). Fructele uscate sunt bogate in carbohidrati. Aceste alimente contin, de asemenea, o multime de fibre si vitamine. Evita sa mananci asemenea alimente pe termen lung, poti face o dieta din cand in cand cu ele, dar nu exagera, efectele secundare pot fi catastrofale.


Chipsurile. Acestea au un nivel ridicat de carbohidrati pentru a le da aroma si contin 81-83% carbohidrati.

Prajiturile si biscuitii. Acestea pot contine pana la 84% carbohidrati. In general, prajiturile fainoase contin 70 - 78% carbohidrati.

Gemurile si dulceturile. Aceste dulciuri contin 64-68% carbohidrati, in functie de cat de dulci sunt sau de cantitatea de fructe continuta.

Cartofii (copti, fierti sau prajiti). Dintre toate tipurile de a gati cartofi, cei fierti sau facuti piure au cea mai mare cantitate de carbohidrati (35% ), urmati de cartofii prajiti care au carbohidrati in proportie de 27%.


Muraturile si otetul. Condimentele dulci pot contine pana la 35% carbohidrati, iar oteturile pentru salate pana la 32% carbohidrati.

Pizza. Cantitatea de carbohidrati continuta intr-o pizza depinde in general de grosimea blatului. O pizza poate contine intre 22% si 30% carbohidrati.

Sursa: Ziare.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare