Dieta si nutritie

#bere antioxidanti #bere beneficii #burta de bere #bere

Berea nu ingrasa! Berea ne mentine tineri!

Consumata moderat, berea nu ingrasa, ba chiar poate ajuta la incetinirea procesului de imbatranire. Cel putin asa arata un studiu realizat de Julien Cherfan, masterand francez la Facultatea de Medicina din Cluj, sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.


Autorul studiului, in prezent doctorand la Strasbourg, arata ca berea, consumata in cantitati moderate poate stimula puterea antioxidanta a organismului si nu influenteaza greutatea corporala, profilul lipidic si nivelul transaminazelor serice, adica nu ingrasa si nici nu afecteaza ficatul.

Studiul-pilot a fost realizat in parteneriat cu Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, pe un esantion de 21 de persoane, cu varste intre 25 si 35 de ani. Voluntarii au baut bere timp de doua luni, in fiecare zi. In urma cercetarii s-a constatat ca acestia nu s-au ingrasat deloc

“Burta de bere e un mit. Eo bautura care aduce niste calorii tot atat de mult cat aduc si alte alimente si daca este consumata moderat, nu se intampla nimic”, spune dr. Cornelia Zugravu, medic nutrionist, presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

“Nu putem spune ca berea neutralizeaza pe veci imbratranirea, dar o poate incetini! “, conchide medicul.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, consum moderat inseamna 330 de ml pentru femei si 660 de ml pentru barbati. adica un pahar, respectiv doua pahare pe zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare