Dieta si nutritie

#salata verde #beneficii salata verde #curatarea sangelui

Beneficiile consumului de salata verde

Salata verde este una dintre cele mai delicate plante, care are insa numeroase beneficii pentru organismul uman. Contine cantitati mari de vitamine si minerale esentiale care tin la distanta bolile.
 

Ce contine salata verde


Salata verde este o sursa importana de clorofila si vitamina K. Are foarte putine calorii, insa este consistenta si satioasa, fiind ideala pentru cei care urmeaza diete de slabire. Salata verde este bogata in minerale si elemente alcanice, extrem de importante pentru sanatatea sangelui. Ajuta la curatarea sangelui si pastreaza mintea alerta.

Salata verde este bogata in luteina, betacaroten, vitamina C, vitamina K, calciu, acid folic si fier. Vitamina K este benefica pentru sanatatea sangelui si ajuta la prevenirea cheagurilor de sange.

Salata verde mai contine si alti nutrienti precum vitamina A, vitamina B6, licopen, potasiu si zeaxantina. Contine si alcaloide, care sunt responsabile pentru efectele terapeutice ale salatei verzi.
 

Beneficiile consumului de salata verde


Ajuta in curele de slabire. Salata verde este ideala pentru persoanele care urmeaza cure de slabire, deoarece contine foarte putine calorii. Are si un continut mare de apa, care ajuta la hidratarea organismului. De asemenea, salata verde contine si fibre, care ajuta digestia si confera satietate.

Lupta impotriva bolilor. Salata verde contine cantitati mari de betacaroten, un antioxidant puternic, care lupta impotriva bolilor. Anumite afectiuni, precum cataracta, infarct sau cancer pot fi prevenite si tratate prin consumul de salata verde.

Previne cancerul. Alimentele bogate in vitaminele A si C ajuta la prevenirea cancerului. Salata verde contine cantitati mari din aceste vitamine, astfel ca poate fi consumate cu succes pentru prevenirea cancerului.

Trateaza constipatia. Salata verde este un aliment ideal pentru tratarea constipatiei. Contine cantitati mari de fibre alimentare care stimuleaza functia intestinelor si digestia. Salata verde este benefica si pentru tratarea indigestiilor, artritei, colitei si problemelor circulatorii.

Ajuta la regenerarea tesuturilor. Salata verde este bogata si in magneziu, care joaca un rol important in regenerarea tesuturilor, nervilor, celulelor cerebrale si musculare.

Indeparteaza durerile de cap. Sucul de salata verde, amestecat cu ulei de trandafir, aplicat pe tample ajuta la reducerea durerilor de cap. Salata verde este benefica si pentru tratarea insomniilor.

Previne defectele de nastere. Salata verde este bogata in acid folic, care ajuta la prevenirea defectelor de nastere, in special in primul trimestru de sarcina. De asemenea, salata verde previne si anemia.

Lupta impotriva insomniei nervoase. Salata verde contine o substanta care induce somnul, fiind astfel ideala pentru persoanele care se confrunta adesea cu insomniile.

Imbunatateste viata sexuala. Consumul regulat de salata verde trateaza diverse dereglari sexuale, stimuleaza fertilitatea si productia de sperma. Este benefica si pentru barbatii care sufera de diverse disfunctii erectile.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare