Dieta si nutritie

#sanatate #fructe #alimente sanatoase #dieta si nutritie #beneficii cirese #sanatate fructe

Beneficiile consumului de cirese

Ciresele sunt fructe carnoase, cu un gust bun si racoritor. Contin multe vitamine si minerale esentiale pentru organism si au numeroase beneficii pentru organism. In plus, ajuta si in curele de slabire.

Ciresele sunt superfructe datorita cantitatii mari de substante nutritive pe care le contin. Sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente pe care le poti adauga in dieta ta. Ciresele sunt bogate in antioxidanti, nu contin colesterol si au un continut mic de grasimi si sodiu.

Ce contin ciresele

Ciresele sunt fructe foarte gustoase si nutritive. Sunt bogate in antioxidanti, minerale, acid elagic, vitamina C, vitamina A, melatonina, bioflavonoide si antocianine. Antocianinele sunt antioxidanti foarte puternici care ofera cireselor culoarea rosie. Acesti antioxidanti incetinesc procesul de imbatranire si stimuleaza sistemul imunitar.

Cu cat o cireasa are o culoare mai inchisa, cu atat contine mai multi antioxidanti, minerale si vitamine. Ciresele contine si vitamina B, cu importante efecte asupra organismului.

De asemenea, ciresele contin si fier, magneziu, potasiu, calciu, fosfor, vitamina PP si beta caroten. Pot fi astfel consumate toate vara, fie in stare proaspata, fie in stare uscata sau sub forma de suc.

Beneficiile consumului de cirese

Ciresele regleaza functia sistemului cardiovascular. Datorita continutului ridicat de melatonina, ciresele ajuta la un somn profund si odihnitor. Calmeaza sistemul nervos si imbunatatesc vitalitatea si starea de spirit.

De asemenea, ciresele imbunatatesc si apetitul, accelereaza metabolismul si ajuta la metabolizarea grasimilor. Pectina din cirese ajuta la eliminarea toxinelor sisubstantelor chimice din organism.

Diminueaza durerile musculare, intareste vasele capilare, previn tromboza venelor si imbunatatesc vederea. Ciresele au si proprietati antiinflamatorii si ajuta la detoxifierea ficatului.

Ciresele contin si cantitati importante de fibre care imbunatatesc o serie de procese metabolice. Fibrele sunt esentiale pentru sanatatea intestinelor si previn constipatia. Fibrele reduc si riscul de diabet si afectiuni cardiace.

Datorita proprietatilor antiinflamatorii, ciresele sunt benefice si pentru tratarea artrozei si artritei. Ciresele reduc si nivelul de alte substante nocive din organism care contribuie la declansarea artritei.

Antioxidantii din cirese ajuta la reducerea efectelor devastatoare ale radicalilor liberi si protejeaza organismul de numeroase afectiuni grave, printre care si cancer. Consumul de cirese stimuleaza si nivelul de energie si ajuta metabolismul sa elimine mai usor kilogramele in plus.

Continutul ridicat de potasiu din cirese controleaza retentia de apa si ajuta la tratarea unor afectiuni autoimunitare.

Combinatia de minerale si vitamine din cirese regleaza ritmul cardiac si presiunea arteriala. Antocianinele sunt benefice si pentru functionarea corecta a creierului si imbunatatesc memoria.

Este astfel indicat sa consumi zilnic o portie de cirese care iti vor imbunatati calitatea generala a sanatatii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare