Dieta si nutritie

#legume #morcovi #fructe #alimentatie sanatoasa

(P) Barfe, vedete si… morcovi

Ne plac stirile din lumea mondena. Urmarim cu deosebita placere starurile de cinema defiland pe covorul rosu, in lumina reflectoarelor. Ne imbracam, vorbim si ne hranim precum vedetele. Ele sunt cele care dicteaza „moda succesului”. Va mai amintiti din copilarie o „vedeta” care ne amuza repetand tot timpul: „Care-i treaba, mosule?”.

Este vorba, bineinteles, de vedeta filmelor de desene animate, Bugs Bunny, care, in seria „Merrie Melodies”, ne distra cu intamplarile sale absurde. Ia incercati sa ghiciti cati ani poate sa aiba Bugs Bunny?

Am sa va dau un indiciu – s-a nascut in anii treizeci ai secolului trecut. Da, da, Bugs are deja optzeci de ani. Ei si acum e momentul pentru putina barfa. Oare cum face Bugs Bunny de se tine asa de bine ? Sa fie oare datorita unei diete speciale? Bineinteles ca da. O caracteristica permanenta a lui Bugs Bunny era, se stie doar, … morcovul, pe care il rontaia in fiecare episod. Este adevarat ca e vorba despre un personaj fictiv, insa aceasta dieta este cum nu se poate mai adevarata. Si corecta!

Daca tot ne place sa imitam vedetele, atunci sa fim si noi precum Bugs Bunny – plini de energie si forte vitale, sa emanam optimism cu care sa-i molipsim si pe cei din jurul nostru. Cum sa facem asta? Rontaind morcovi. Rontaind legume si fructe. De preferat de 5 ori pe zi. Aceasta este dieta ideala, alimentatia corecta, pentru ca legumele si fructele reprezinta sursa unor compusi valorosi de care organismul nostru are nevoie. Va recomand, asadar, ca zilnic sa consumati 5 portii de legume si fructe sau ... sa beti sucuri. Pentru ca un pahar de suc (200 ml) corespunde intocmai unei portii. Afla mai multe informatii pe www.5pentrusanatate.ro

Va intrebati daca un iepure personaj de desen animat poate fi un exemplu de urmat in privinta alimentatiei? Priviti-va copiii in timp ce, cu o „banana” pe toata fata, il urmaresc pe iepure rontaind gustosul morcov. Pentru ei el este un exemplu de urmat si o vedeta. Este cu adevarat un excelent model, si nu numai pentru micutii nostri…

De aceea, pentru a ne asigura buna-dispozitie si a avea o alimentatie sanatoasa, nu avem nevoie de doctor, Bugs Bunny este suficient.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare