Dieta si nutritie

Atentie la E-uri!

< a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/ e -" title="e-">E- urile din alimente sau aditivii alimentari reprezinta una dintre cele mai mari preocupari din ziua de azi. De regula un aliment care arata bine, este frumos colorat, aromat sau foarte dulce indeplinsete toate aceste calitati deoarece are la baza foarte multi aditivi alimentari: pe scurt E-uri . Singura precautie care poate fi luata de cei care isi fac cumparaturile din magazine si supermarketuri (si ma putin de cei care se aprovizioneaza de la piata) ar fi aceea de a verifica cu atentie eticheta produselor inainte de a le cumpara. Dar si in aceasta situatie incepe sa existe probleme . Datorita faptului ca populatia incepe sa aiba retineri in a mai cumpara alimente cu E-uri , producatorii Au ">au recurs la un truc: unii trec pe ambalaj denumirea chimica a respectivului aditiv. Ce sunt aditivii alimentari? Aditivii alimentari sunt substante care se folosesc in componenta, prepararea, prelucrarea sau tratarea unor alimente avand scopul de a ameliora calitatea acestora, pentu a le da un aspect mai placut, pentru a le mari astfel termenul de garantie sau pentru a permite aplicarea unor tehnologii avansate de prelucrare. E-uri toxice E338 sau acidifiantii se gasesc de regula in produsele cu gust acru (in special in sucurile cu acid) – produc afectiuni la nivelul aparatului digestive. E220, E221, E222, E224 sau sulfiti. Sunt de fapr conservantii care se gasesc in prajituri, bere, senvisurile de la fast food, chipsuri – provoaca boli intestinale si alrergii. E230 (bifenil) – se gaseste in citrice. Este un tip de conservant forte periculos care recent a fost interzis in Uniunea Europeana dar care in Romania este permis – provoaca grave boli de piele. +.+-=-+.+ 20 -+.-+=+-.+- E339, E340, E341 (saruri de topire) E45, E461, E463, E465, E466(agenti de incarcare) – determina grave afectiuni la nivelul aparatului digestive. E321 (ortofenifenol) este un alt aditiv extreme de periculor, chiar cancerigen poate duce la boli de piele. E200 este un conservant foarte periculos deoarece suprima din organism vitamina B12. E320 (BHA) este de asemenea foarte periculos si chiar cancerigen. Se gaseste in chipsuri, supe concentrate, sosuri si guma de mestecat. E321 (acid benzoic) extrem de periculos deoarece determina cresterea nivelului de cholesterol din organism. Adesea intalnit in margarina. E311 si E312 ataca sistemul nervos. E330 (sarea de lamaie) consumat in exces devine cancerigen. E-uri cancerigene De regula sunt raspandite in bauturile racoritoare, deoarece multe din aceste E-uri sunt de fapt coloranti alimentari : E131, E123, E142, E211, E213, E214, E215, E217. E230 si E621 sunt potentiatori de arome si sunt de asemenea forte intalnite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare