Dieta si nutritie

#vitamina c #sanatate #apa cu vitamine

Apa cu vitamine - unde este adevarul?

Daca pana in urma cu niste ani, apa era utilizata doar ca o sursa de hidratare si potolire a setei, in decursul ultimului deceniu, apa imbuteliata a suferit foarte multe schimbari. Mai nou, au aparut pe piata tot felul de sortimente imbogatite cu diverse vitamine, in special vitamina C.


Ce cred oamenii de stiinta


Din pacate, oamenii de stiinta sunt de parere ca aceste ape imbogatite cu vitamine sunt mai degraba o actiune de marketing si ca produsul de fapt nu aduce niciun beneficiu sanatatii. Acestia mai sustin ca nuanta schimbata a lichidului, gustul acrisor si eticheta pe care sunt insirate o serie de ingrediente sunt de fapt doar niste trucuri prin intermediul carora marile companii au vanzari si profituri mai mari.


De asemenea, exista ape imbogatite cu care promit ca imbunatatesc memoria, insa potrivit Consiliului National pentru combaterea fraudei in domeniul sanatatii, nu exista dovezi concludente care sa arate ca acest ingredient are efecte benefice asupra creierului sau impotriva dementei.


O alta apa contine mai multe tipuri de fructe de padure si menta, iar producatorii spun ca produsul ajuta la intarirea sistemului imunitar , insa medicii spun ca bautura te va ajuta cel mult sa iti mentii hidratarea.


Intr-un final, aceste ape sunt doar niste lichide imbogatite cu putin colorant si arome, iar daca vei citi cu atentie eticheta unor astfel de produse, te vei convinge de acest lucru. Medicii si specialistii in nutritie ne indeamna sa nu ne lasam pacaliti de aceste ape si ca daca intr-adevat ne dorim sa consumam lichide vitaminizante, sa optam pentru sucuri, si limonada sau ceaiuri.


pare sa aiba in spate doar idee de marketing foarte buna, fara ca in realitate sa aduca beneficii organismului nostru.


Asadar, cel mai bine, daca vrei sa iti faci plinul cu vitamina C, consuma un pahar cu apa plata in care ai turnat zeama de la o jumatate de lamaie. In acest fel, ai siguranta ca ceea ce consumi are cu adevarat o doza de vitamine si ca actioneaza asupra sanatatii tale si mai ales asupra sistemului imunitar.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare