Dieta si nutritie

# efect periculos #medici #apa #avertisment # apa cu lamaie

Apa cu lamaie are un efect advers foarte periculos! Avertismentul transmis de nutritionisti

Apa cu lamaie este des recomandata in diete. De cate ori nu ai auzit sfatul “Bea un pahar de apa cu lamaie”? Este peste tot pe Social Media, este recomandat si de antrenorii de fitness sau de pasionatii de nutritie. Desi acest obicei are o multime de beneficii, pentru unele persoane vine cu efecte secundare grave. 

 

"In timp ce retelele de socializare sustin ca bautul apei cu lamaie stimuleaza metabolismul, descompune grasimile si detoxifica organismul, literatura medicala nu arata la fel de mult entuziasm in jurul acestor beneficii", spune dr. Lauren Manaker, MS, RDN, de la Nutrition Now Counseling si membra a grupului Eat This, Not That! Medical Expert Board., potrivit spectacola.ro.

Nutritionistul avertizeaza ca unele persoane pot avea probleme in urma consumul de apa cu lamaie pe stomacul gol. Acestea s-ar putea confrunta cu arsuri si reflux gastric.

"Pentru unele persoane, in special pentru cele cu reflux gastric, consumul de apa cu lamaie poate agrava simptomele refluxului. Mancatul sau bautul de alimente acide, fie ca este vorba de apa cu lamaie, rosii sau felii de grapefruit, poate declansa simptome de reflux, care pot fi destul de inconfortabile pentru unii", explica Manaker.

Refluxul gastric apare atunci cand acidul din stomac urca in esofag, provocand inflamatii si iritatii. Aproximativ 20% din populatie sufera de reflux gastroesofagian.  Prin urmare, persoanele care simt disconfort dupa cunsumul de apa cu lamaie trebuie sa renunte la acest obicei.

Pe de alta parte, cei care nu au probleme pot consuma in continuare apa cu lamaie. Aceasta ajuta la mentinerea hidratarii organismului.

"Daca nu simtiti acel efect de arsura, obiceiul de a bea apa cu lamaie v-ar putea ajuta sa va mentineti hidratat, mai ales daca va place mai mult acel gust de citrice decat sa beti apa simpla.

In cele din urma, mentinerea unei hidratari adecvate ajuta la sustinerea sanatatii generale, iar daca va place gustul apei cu lamaie si asta va face sa beti mai mult, este un lucru bun", adauga ea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului