1. Laptele de soia
Laptele de soia este poate unul dintre cele mai cunoscute variante de lapte, avand si nutritiv cele mai apropiate valori de cele ale laptelui de vaca. El are aproximativ 80 kcal. Este realizat din inmuierea si sfaramarea semintelor de soia, care apoi sunt stoarse de pulpa inainte de a putea sa fie mancate. Este plin de antioxidanti si fibre si ofera grasimi sanatoase organismului, care hranesc si ajuta sistemul digestiv.
2. Laptele de mazare
Laptele de mazare este mai nou pe piata din punctul de vedere al inlocuirii laptelui de vaca. El este realizat din mazare, dar are si alte adaugiri, precum ulei de floarea soarelui si guma de guar. Are aproximativ 70 de kcal. Unele ingrediente din laptele de mazare aduc in compozitiei Omega 3, care ajuta imunitatea si cognitia, circulatia.
3. Laptele de cocos
Laptele de cocos este realizat din apa si crema de cocos. Asadar are un gust tropical comparat cu alte alternative de lapte. Comparativ cu altele, el este mai bogat in grasimi si mai sarac in carbohidrati. El este satios si nu vei putea sa consumi foarte mult, mai ales daca vrei sa il pui in cafea sau ceai.
4. Laptele de ovaz
Acest tip de lapte este foarte apreciat la momentul actual si este adaugat in ceai, cafea, cereale sau smoothie. El este mancat des si are un miros si un gust usor aromat. Are fibre in plus si de aceea aduce antioxidanti si il face sa fie mai satios decat alte variante de lapte. El are mai putine proteine decat laptele de soia. De asemenea are mai multe calorii decat laptele neindulcit de migdale.
5. Laptele de migdale
Acest lapte se gaseste foarte des si este popular datorita gustului sau aromat. El se poate cumpara deseori in variantele sale neindulcite si are in jur de 35 pana la 90 de kcal pe cupa. In mare parte este facut din apa si migdale plus cativa emulsifianti si nutrienti fortifianti. Pentru ca are proteine putine, este bine sa se tina cont atunci cand se doreste un smoothie. In el se pot pune alte variante de proteine alaturi de laptele de migdale, pentru a avea necesarul pentru acea zi.
6. Laptele de caju
Laptele de caju are un gust deosebit de bun in ceai sau in alte variante de bauturi. El are un ingredient care ajuta la focusare si dezvoltarea cognitiei. El este asemenator ca si compozitie cu laptele de migdale si are aproximativ aceeasi valoare nutritiva.
Sursa foto: pixabay.com