Dieta si nutritie

# alimente sanatoase dieta #alimente sanatoase #dieta

Alimente sanatoase pe care sa le introduci in dieta incepand de azi

Cand vine vorba despre tendinte alimentare sanatoase, vremurile sunt intr-o continua schimbare. Industria alimentara a evoluat ca raspuns la tendintele alimentare sanatoase, existand un efort continuu pentru a gasi alimente adecvate care sa satisfaca foamea si, totodata, sa raspunda nevoilor nutritionale. Ce alimente ar trebui sa introduci chiar de azi in alimentatia ta? Hai sa vedem!

Produsele pe baza de plante

In 2020, consumul de plante ar trebui sa fie mai popular ca niciodata. Aceasta tendinta este in crestere, datorita nebeficiilor pentru sanatate, dar si din cauza sustenabilitatii planetei. Studiile arata ca persoanele care au o alimentatie bazata pe plante, tind sa aiba un risc mai mic de boli cronice, cum ar fi obezitatea, diabetul si bolile de inima.

Incepe prin a introduce in alimentatia ta orezul, nucile si semintele.

Conopida

Conopida se poate consuma in nenumarate moduri, devenind tot mai populara. Este o leguma nutritiva apreciata in bucatariile in care se gateste si, mai nou, se poate intalni si in supermarketuri in ingredientele din pizza sau in sosurile savuroase.

Alternative fara gluten pentru mancare

In prezent se pot cumpara versiuni fara gluten pentru orice tip de mancare. Pentru persoanele care au intoleranta la gluten, dar totusi vor sa se bucure de anumite produse, multe companii au creat alternativele fara gluten. Acestea sunt realizate din faina de naut, migdale, anacard sau cassava si au un gust identic cu cele obisnuite.

Alimentele prietenoase cu digestia

Vom incepe sa gasim probiotice si prebiotice in smoothie-uri, pulberi, granola si multe alte preparate. Daca un produs poate garanta ca are o cantitate benefica de culturi active vii, poate fi o modalitate escelenta pentru a spijini flora intestinala. Un smoothie cu probiotice este un produs sanatos in timpul zilei, iar granola care se poate presara pe un iaurt simplu poate fi utila pentru o doza suplimentara de probiotice.

Faina alternativa

In urma succesului urias al fainii de conopida, nu ne vom mira sa gasim curand si alte variante alternative pentru aceasta. De la faina obtinuta din banane, naut si migdale, pana la nuca de cosos, faina naturala, fara cereale, ofera mai multe vitamine si minerale decat faina alba tipica. Acestea pot inlocui cu succes faina obinuita din retete, fiind mult mai sanatoase.

Seminte in orice

In timp ce nucile sunt cunoscute ca fiind o gustare sanatoasa, semintele sunt si ele valoroase pentru o alimentatie echilibrata. Acestea sunt o sursa bogata de proteine si uleiuri benefice pentru organism si se pot adauga in aproape orice - salate, smothie-uri, in amestecul de cereale, in paine, la gatit, etc. Nu contin gluten si sunt o sursa excelenta de fibre.

Adaptogenii

Plante precum turmericul, pulberea maca, ashwagandha si busuiocul sunt adaptogeni care ofera beneficii legate de combaterea inflamatiilor, atenuarea stresului, ameliorarea dezechilibrelor hormonale sau imbunatatirea sistemului imunitar. Producatorii de alimente incep deja sa le adauge in produsele alimentare si chiar si in bauturi. De asemenea, te poti bucura de efectul lor benefic folosindu-le cat mai des in retetele pregatite acasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare