Dieta si nutritie

# alimente bogate in grasimi sanatoase #grasimi sanatoase

Alimente sanatoase, bogate in grasimi, pe care trebuie sa le consumi

Grasimile sanatoase sunt cele de tip monosaturat, precum si acizii grasi omega 3, dar si anumite alimente bogate in grasimi care sunt benefice pentru sanatate, datorita vitaminelor, mineralelor si altor nutrienti pe care ii contin.

Urmatoarele alimente bogate in grasimi sunt sanatoase si ar trebui sa le incluzi in dieta ta!

Unt de arahide

Untul de arahide este sanatos si satios, recomandat pentru sanatatea inimii. Poti manca untul de arahide cu banane sau acesta poate fi amestecat cu usturoi, otet de orez sau sos de soia pentru a obtine un dressing delicios pentru pui sau tofu.

Masline negre

Maslinele negre contin un procent de 90% de grasmi. Poti manca masline negre in salate, fiind un adaos excelent de fibre.

Avocado

Aproape toate grasimile din avocado sunt monosaturate, ceea ce face ca acest fruct sa fie recomandat pentru sanatatea inimii. Avocado este sarac in saruri si bogat in potasiu si de aceea ajuta la tinerea sub control a tensiunii arteriale. Avocado mai este bogat in vitaminele B, E si K. Consuma avocado in smoothie sanatoase, impreuna cu oua ochiuri sau in sosurile pentru paste.

Somon

Somonul este bogat in acizi grasi omega 3. Somonul este o combinatie de proteine slabe si grasimi sanatoase. Acizii grasi omega 3 ajuta la tratarea inflamatiilor si reduce riscul aparitiei bolilor cronice. Poti manca somonul in tarte, impreuna cu legume si orez sau cu paste.

Branza

Branza este unul dintre alimentele bogate in grasimi sanatoase. Branzeturile grase ar trebui consumate impreuna cu fructe si legume proaspete, doua dintre grupele de alimente pe care fiecare dintre noi ar trebui sa le consumam mai mult. In plus, branza este o sursa importanta de calciu si proteine. Cu toate ca branza este un aliment sanatos cu multiple beneficii pentru sanatate, ar trebui totusi consumata cu moderatie.

Ulei de masline

Uleiul de masline este un tip de grasime benefic pentru sanatatea inimii. Uleiul de masline este alimentul de baza in dieta mediteraneana, considerata cel mai sanatos regim de viata, locuitorii din regiunea Mediteranei fiind printre cei mai sanatosi din lume. Uleiul de masline isi pastreaza toate calitatile atat in salate, cat si atunci cand este adaugat in preparate gatite.

Oua

Ouale sunt bogate in grasimi si contin toti nutrientii necesari pentru sanatate, inclusiv luteina, care ajuta la sanatatea ochilor. Ouale sunt usoare si ieftine, iar proteinele si grasimile pe care le contin le fac sa se numere printre cele mai sanatoase alimente.

Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc este o sursa importanta de grasimi sanatoase, pe care dieteticienii il recomanda tuturor celor preocupati de alimentatie sanatoasa. Iaurtul grecesc este satios, tinand astfel de foame multe ore dupa ce a fost consumat la micul dejun, si este o sursa importanta de calciu si proteine.

Seminte de in

Semintele de in sunt bogate in fibre si au proprietati antiinflamatorii datorita grasimilor omega 3. Poti manca semintele de in crude, adaugandu-le in salate sau iaurt, sau le poti macina si adauga in preparate gatite.

Caju

Caju sunt gustarea perfecta datorita faptului ca este bogat in grasimi monosaturate si proteine. Caju mai reprezinta, in acelasi timp, o sursa de magneziu care este important pentru sanatatea inimii si a oaselor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare