Dieta si nutritie

#alimente low carb #alimente dieta low carb # dieta low carb

Alimente permise si interzise in dieta low carb

In cazul dietei cu un nivel scazut de carbohidrati (low carb), energia o vom procura din alte surse alimentare: grasimi (de preferat sanatoase) sau proteine.

“O dieta low carb exclude sau reduce la minim cantitatile din urmatoarele alimente: zahar si rude ale sale (miere, sirop de agave, sirop de artar etc.), faina si alte derivate din cereale (grau, orez, porumb) sau pseudo cereale (chiar si quinoa are multi carbohidrati), fructe (in special banane, pepeni, struguri), anumite legume (cartofii). Laptele dulce contine lactoza, zaharul din lapte, deci este exclus si el”, explica nutritionistul Cristian Margarit pe blogul personal.

“Diet low-carb pastreaza vegetale cu putini carbohidrati: salate si frunze, fasole pastai, broccoli, dovlecei, vinete, sparanghel, andive, fenicul si chiar fructele de padure, nucile, semintele oleaginoase, masline, avocado. Radacinoasele (morcov, telina, sfecla etc.) sunt permise, cu anumite limite. Alimentele de origine animala nu contin carbohidrati, deci sunt permise, in bloc: carne si organe, peste si fructe de mare, produse lactate (iaurt, branzeturi, urda), oua”, recomanda nutritionistul Cristian Margarit.

Sursa foto: dietdoctor.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare