Dieta si nutritie

#cauze ingrasat #ingrasat #alimente calorice #alimente de vara #calorii

Alimente de vara care ingrasa

A sosit vara si odata cu ea si iesirile la iarba verde, gratarele, cocktailurile de la piscina, inghetata si berea in cantitati mari. Ce poate fi mai bine?! Te gandesti insa ca daca nu vei acorda atentie alimentelor pe care le consumi, te vei alege cu cateva kilograme in plus.

Chiar daca tentatia este mare, incearca sa consumi cu moderatie alimentele grase, dulciurile si bauturile alcoolice.

Iata cateva dintre capcanele alimentare ale verii:
 

Carne grasa la gratar


O veste proasta pentru amatorii de gratar: iti poate pune talia in pericol. O friptura grasa, de porc sau de vita, poate avea 1500 de Kcalorii si peste 120 de grame de grasime. Un cheeseburger are aproximativ 750 de Kcalorii si 45 de grame de grasime.

Iar costitele de porc sau de vita provin din cele mai grase zone ale animalului. Astfel, la o iesire la gratar, poti consuma fara mare efort peste 2000 de calorii.

Vestea buna este ca te poti bucura in continuare de iesirile la gratar cu prietenii daca alegi sa prepari carnuri slabe, precum piept de pui fara piele sau carne de vita.
 

Carnati si hot dog


Carnatii sunt pentru multi dintre noi o delicatesa a verii, pe care ii consumam alaturi de un pahar, sau mai multe de bere. Pe langa continutul mare de grasimi, aceste produse contin si foarte multa sare.
 

Salate cu maioneza


100 de grame de salata de cartofi sau de varza, in care ai adaugat si o cantitate considerabila de maioneza, are peste 200 de kcalorii si 12 grame de grasime. Pentru a reduce din calorii, este indicat sa folosesti maioneza light sau alte tipuri de sosuri, de exemplu pe baza de iaurt.
 

Cocktailuri alcoolice


Servite la piscina sau la terasa, cocktailurile alcoolice cu arome fructate sunt racoritoare si gustoase, insa au un continut caloric foarte ridicat. Un cocktail pina colada poate avea si 500 de Kcalorii, un daiquiri intre 300 si 800 kcal, iar un ceai rece Long Island peste 600 de Kcalorii.

Aceste calorii provin in special de la cantitatile mari de zahar folosite. Incearca sa inlocuiesti aceste cocktailuri cu vin sau sucuri de fructe.
 

Bauturi racoritoare

Hidratarea este esentiala in special in timpul verii, insa bauturile carbogazoase isi pot pune amprenta asupra taliei tale. Acestea contin cantitati mari de zahar, un singur pahar avand peste 150 de kcalorii.

Incearca sa consumi mai multa apa sau versiunea fara zahar a bauturilor tale preferate.
 

Inghetata


O portie de inghetata poate avea peste 300 de kcalorii si 20 de grame de grasime. In sezonul cald nu trebuie sa renunti la rasfaturile dulci si reci, insa incearca sa reduci portiile si sa alegi sortimente cu mai putine grasimi.

Alege deserturi reci care au mai putin de 150 de kcalorii si care sunt pe baza de fructe.
 

Snacks-uri


O mana de snacks-uri nu va face nimanui niciun rau, insa daca exagerezi cu cantitatile, acest lucru se va vedea in jurul taliei. 30 de grame cartofi prajiti sau pateuri cu branza au peste 200 de kcalorii si 10 grame de grasime. Gustarile cu sos de branza pot ajunge chiar si pana la 600 de kcalorii si 40 de grame de grasime.

Cand iti este foame sau ai pofta de ceva bun, incearca sa eviti astfel de gustari si sa alegi fructe, betisoare de morcovi sau iaurt cu fructe.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului