Dieta si nutritie

#oboseala #nutritie #alimentatie #dieta #stare de oboseala

Alimente care-ti induc starea de oboseala

Mancarea de zi cu zi ar trebui sa ne ofere energie pentru a functiona la capacitate maxima. Dar anumite produse alimentare fac exact opusul atunci cand sunt consumate in exces sau in momente nepotrivite, generand o stare de oboseala.

S-a facut ora 15.00 si deja simti cum te scurgi de oboseala? Mai mult, stii ca ai dormit suficient, motiv pentru care nu intelegi de ce te rapune oboseala? Atunci ar fi indicat sa-ti revizuiesti regimul alimentar, caci s-ar putea sa fi consumat anumite produse care favorizeaza aparitia starii de oboseala precoce.

Painea alba

Daca optezi pentru produse cu carbohidrati cu indice glicemic ridicat, cum este painea alba sau orezul alb, in loc sa consumit produse cu carbohidrati buni, cu eliberare treptata, produse din faina integrala, nu oferi organismului tau elementele cheie de care are nevoie pentru a se simti satul si in putere. Carbohidratii cu indice glicemic ridicat nu contin suficiente fibre pentru a mentine starea de satietate. Mai mult, cresc rapid glicemia, pe moment, acest proces fiind urmat de caderea ei la niveluri prea joase. Astfel, apare starea de oboseala, de "sfarseala" chiar in timpul zilei, cand ar trebui sa te simti plin de energie. Opteaza intotdeauna pentru orez brun si pentru produse de panificatie dinn faina integrala.

Dulciurile

Consumul de dulciuri poate avea acelasi efect ca painea alba, spre exemplu, dar mult mai repede. Ele cresc glicemia pe moment, sporesc productia de insulina in organism, care la randul ei declanseaza aminoacidul triptofan in creierul tau. Toate acestea te sleiesc de puteri si-ti induc o stare de somnolenta. Practic, corpul tau este intr-un montagnes russe, cu suisuri rapide si coborasuri si mai rapide.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare