Dieta si nutritie

#sanatate #alimente #intepaturi de tantar

Alimente care te feresc de intepaturile de tantari

Stiai ca tantarii isi gasesc victimele cu ajutorul mirosului? Mai exact, organele senzoriale ale tantarilor sunt concepute pentru a detecta sursele de dioxid de carbon si acid lactic. Aceste substante chimice marcheaza organismele cu sange cald, precum animalele si oamenii.

Spray-urile si alte solutii insecticide pentru tantari sunt utile pentru indepartarea tantarilor si prevenirea intepaturilor, insa nu pentru ca tantarilor nu le plac mirosurile puternice si intepatoare. Motivul este altul: aceste solutii sunt eficiente in a masca mirosul emanat de dioxidul de carbon si acidul lactic.

Atunci cand foloseste astfel de spray-uri, tantari nu mai pot detecta sangele cald, astfel ca nu vei mai fi intepat. Solutiile naturale pentru tantari, precum uleiul de muscata sau citronella actioneaza in acelasi fel ca produsele chimice, insa nu sunt la fel de eficiente.

De ce tantarii prefera anumite persoane?

Probabil ca ai observat ca tantarii sunt mai atrasi de anumite persoane. Acest lucru se intampla din cauza mirosului, nu pentru ca tantarii prefera anumite tipuri de sange, asa cu se crede de cele mai multe ori.

Fiecare om are un miros distinct, ca un fel de amprenta "mirositoare". Exista peste 400 de substante diferite distincte care compun mirosului corpului uman si peste 30 din aceste substante au un efect de mascare. Daca una dintre aceste substante are o aroma mai pronuntata, corpul tau va di mai putin vizibil pentru tantari. Alte substante insa atrag tantarii ca un magnet.

Pentru a fi cat mai putin vizibil pentru tantari, exista cateva modalitati si trucuri prin care acestia nu vor mai fi atrasi de tine.

Usturoiul tine tantarii la distanta

Mirosul intepator al usturoiului este cunoscut pentru efectul respingator asupra tantarilor. Pe piata exista si anumite spray-uri cu miros de usturoi, pe care il poti folosi in gradina. Inconvenientul este ca totul va mirosi ca intr-un restaurant.

Poti insa consuma usturoi, in special atunci cand toate persoanele din jurul tau fac acest lucru. Consumul de usturoi te va proteja deoarece mirosul puternic va tine la distanta tantarii.

De asemenea, atunci cand tantarii sunt in apropiere, incearca sa nu te misti prea mult. Atunci cand te agiti, organismul produce mai mult acid lactic si dioxid de carbon, ceea ce atrage tantarii.

Alimente care te feresc de tantari

Anumite alimente, in special cele bogate in sare si potasiu, maresc cantitatea de acid lactic. Pentru a preveni intepaturile de tantari consuma alimente precum afine, mere, pepene rosu, castravete, varza, ardei verzi. De asemenea, poti consuma cu incredere si ceapa, care are acelasi efecte ca si usturoiul.

De altfel, poti incerca orice fel de alimente condimentate, deoarece sunt foarte eficiente in a tine la distanta tantarii.

Evita cartofii, prunele, stafidele, spanacul, bananele, fasolea sau dovleceii, alimente care sunt bogate in potasiu. De asemenea, este foarte important sa nu consumi alcool, atunci cand esti in zone cu multi tantari. Bauturile alcoolice atrag tantarii ca un magnet.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare