Dieta si nutritie

#alimentatie #alimente #stres

Alimente care te ajuta sa elimini stresul cotidian

Sunt foarte multe moduri de a reduce stresul din viata de zi cu zi, iar unul dintre ele este alimentatia. Desigur, aceasta poate fi un dusman pe masura, din acest motiv este important sa ai foarte mare grija la ceea ce mananci, atunci cand esti agitat. Dar, atata timp cat acorzi o atentie sporita a asupra alimentelor pe care le consumi, acestea sunt foarte la indemana pentru a atenua stresul. Iar avantajul unei diete echilibrate este usurinta cu care ea poate fi adoptata. Prin urmare, iata ce alimente te ajuta sa elimini stresul.

Legume verzi si frunze

Verdeata si legumele verzi precum sparanghelul, brocoli, varza de Bruxelles sau fasolea pastai contin o vitamina care stimuleaza productia de dopamina si serotonina. Iar atunci cand esti stresat, exact de aceste substante neurostimulatoare ai nevoie. Din fericire aceste legume se gatesc foarte usor, la cuptor. Poti sa cumperi aceste legume proaspete sau inghetate, de la orice magazin din apropierea casei tale. De asemenea, poti sa incerci si mixuri de salate, cum gasesti in catalogul Profi online mentionat in tabelul de mai jos, pentru a te bucura de mai multi nutrienti si gusturi.

Carnea de curcan

Carnea de curcan este cunoscuta pentru faptul ca te adoarme. Din acest motiv este recomandat sa o mananci inainte de culcare.  Carnea de curcan contine tripofan care se converteste in serotonina. Alaturi de carbohidrati, acest timp de carne te poate calma rapid. Daca esti pe fuga, sanvisul cu carne de curcan este o alegere excelenta. Vezi cand este la reducere in ultimele cataloage online de la marile magazine, pentru a te pregati pentru zilele in care nivelul de stres sau de anxietate depasesc normalul.

Somon

Acest peste este o vedeta atunci cand vine vorba de nutritie. Omega-3 din somon reduce cortisolul, hormonul vinovat de depunerile de grasime din talie. De asemenea, comonul contine vitamina D, care a fost demonstrata in a reduce depresia. Astfel, somonul este bun pentru nutritie, dar si pentru a combate stresul. Iar acesta poate fi pregatit, simplu, la cuptor alaturi de legume sau afumat in salate.

Afine

Deoarece sunt pline de antioxidanti care duc la secretia de dopamina, acestea trebuie sa faca parte din dieta ta zilnica. Si nu strica faptul ca sunt delicioase. Un shake cu afine, banane si lapte de migdale te umple dimineata de energie. Poti sa le mananci cu iaurt, cu cereale sau simple. Iar avantajul lor este ca poti sa le cumperi congelate de la cel mai apropiat magazin.

Ovaz

Ovazul este un alt aliment care ajuta la productia de serotonina. Astfel, data viitoare cand vrei sa mananci un mic dejun sanatos, poti sa apelezi la ovaz. Poti adauga afine pentru a combate stresul intr-o zi foarte aglomerata. Iar seara, atunci cand nu poti dormi, poti sa optezi pentru aceasta cereala excelenta, deoarece nu contine multe calorii.

Avocado

Studiile au aratat faptul ca deficienta complexului de vitamine B duce la stari la anxietate frecvente. Ei bine, avocado este bogat in acest complex de vitamine. Ceea ce inseamna ca atunci cand consumi acest fruct, te relaxezi. Este un substitut excelent pentru maioneza si poate fi gatit in foarte multe feluri. In plus, este bogat in grasimi monosaturate, care duc la pierderea in greutate.

Seminte si nuci

Bogate in complexul de vitamine B dar si in omega-3, semintele si nucile sunt o optiune excelenta pentru o gustare sanatoasa. Poti avea un mix cu tine oriunde mergi. Iar avantajul este ca te vor calma. De asemenea, nu trebuie sa mananci foarte multe pentru a te simti plin. Cu semintele si nucile castigi pe toate fronturile.

Iar daca vrei sa elimini si din stresul financiar, poti sa cumperi aceste alimente atunci cand sunt la oferta. Iata cam care sunt sumele pe care trebuie sa le rezervi din bugetul personal pentru aceste alimente.

 

Shop

Produs

Pret

Penny Market

Salata verde

1,99 lei

Profi

Mix salata

4,99 lei

Lidl

Pulpe inferioare curcan

1,09 lei/ 100 g

Penny

Carne de curcan

12,99 lei / kg

Selgros

File de somon

14,99 lei/ 150 g

Carrefour

File de somon

59 lei/ kg

Kaufland

File de somon

14,99/ 200 g

Kaufland

Afine

4,65 lei / 125 g

Penny

Iaurt din soia cu afine

2,99 lei

Carrefour

Avocado

9 lei/ 700 g

Cora

Avocado

11,99 lei

Penny

Mix arahide, stafide alune

2,79 lei

Penny

Mix Arahide si Caju

6,79 lei

Lidl

Seminte de pin

5,99 lei

Sursa: Kimbino.ro

Atunci cand ai o zi foarte stresanta poti sa te ajuti de alimentatie pentru a te relaxa. O masa delicioasa este in sine o placere. Iar atunci cand acesta este sanatoasa, ai mai multe avantaje. Desigur, daca introduci alimente care reduc stresul in dieta ta, viata va deveni mai usoara.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare