Dieta si nutritie

#dieta si nutritie #alimentatie #alimente #alimente energizante

Alimente care sterg anii de pe chip

Noptile pierdute, stresul, poluarea, cat si inaintarea in varsta sunt cativa dintre factorii care isi pun amprenta asupra tenului, care va capata un aspect obosit. Nici ridurile nu vor intarzia sa apara. Poti preveni aparitia acestor probleme cu ajutorul a catorva alimente care fac adevarate minuni pentru pielea ta:

Ceaiul verde

Ceaiul verde are efecte antiimbatranire, datorita polifenolilor pe care ii contine. Previne imbatranirea prematura a pielii si aparitia ridurilor fine, in jurul ochilor. Fa-ti un obicei din a bea cate o cana cu ceai verde in fiecare zi.

Poti, de asemnea, sa aplici in fiecare seara o solutie obtinuta din jumatate de cana de ceai verde in care adaugi zeama de la o lamaie. Inmoaie o discheta demachianta in solutia obtinuta, aplica pe ten si lasa sa se usuce. Clateste-te apoi cu apa calda.

Somonul

Alimentele bogate in acizi grasi Omega 3 au proprietati antiinflamatoare, ceea ce inseamna ca reduce inflamatiile pielii si previne aparitia cosurilor. Are si un continut important de potasiu, care ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui la nivelul pielii. Tenul tau va arata mai tanar si va fi mai stralucitor. Este indicat sa mananci cate o portie de somon de doua-trei ori pe saptamana.

Spanacul

Un alt aliment care te ajuta sa ai un ten frumos si sterge urmele oboselii de pe chip, este spanacul. Vitamina C ajuta pielea la producerea colagenului, substanta responsabila pentru mentinerea elasticitatii pielii. Este bogat in antioxidanti, dar si in vitaminele A si E, esentiale pentru sanatatea pielii, caci repara tesuturile si ii ofera tenului un aspect hidratat si stralucitor. Consuma spanac de cel putin trei ori pe saptamana.

Kiwi

Kiwi contine vitamina C, care ajuta la reducerea inflamatiilor pielii. Consumat cu regularitate, acest fruct previne aparitia ridurilor si mentine pielea hidratata.

Poti apela, de doua ori pe saptamana, la o masca pe care o obtii dintr-un kiwi si o lingura cu smantana. Curata fructul de coaja, apoi paseaza-l bine, cu o furculita si amesteca-l cu smantana, pana obtii o pasta. Aplica masca pe fata si las-o sa actioneze timp de 15 minute, apoi clateste-te cu apa calda.

Sursa foto: healthyfoodhouse.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului