Dieta si nutritie

#beneficii ghimbir #peste #fulgi de ovaz #aciditate gastrica #aloe verde

Alimente care reduc aciditatea gastrica

Sistemul digestiv influenteaza puternic starea de sanatate a organismului, intrucat la procesul de digestie contribuie un numar mare de organe. Pentru a preveni o serie de afectiuni, este recomandata o alimentatie sanatoasa, care sa ajute la procesul de vindecare si ameliorare a simptomelor refluxului gastric. Iata cateva alimente care pot reduce aciditatea gastrica!

1 Fulgi de ovaz

Fulgii de ovaz reprezinta una dintre cele mai bune alegeri pentru un mic dejun sanatos. Acest aliment te ajuta sa scapi de kilogramele in plus si iti ofera energie si pofta de viata pentru intreaga zi. In plus, ajuta la prevenirea acidului gastric. Poti combina fulgii de ovaz cu banane si unt de arahide sau cu fructe uscate pentru un mic dejun gustos.

2 Ghimbir

Ghimbirul este unul dintre cele mai bune alimente care opresc productia de acid gastric. Radacina de ghimbir poate fi folosita in prepararea ceaiurilor sau in prepararea anumitor sosuri.

3 Aloe vera

Proprietatile curative ale acestei plante sunt deja bine cunoscute. Planta contine acid salicilic, care actioneaza ca un antiinflamator si ajuta astfel la calmarea crizelor de ulcer. Aloe vera se gaseste in stare naturala, dar si sub forma lichida.

4 Salata

Pentru a opri productia de acid gastric este recomandat sa consumi salata in fiecare zi la una din mesele principale. Salata verde poate fi folosita cu succes pentru vindecarea constipatiei si a altor tulburari gastrointestinale.

5 Banana

Banana reprezinta o gustare delicioasa si este recomandata pentru persoanele care au probleme cu refluxul gastric. Are un pH de 5.6, insa nu are rezultate pozitive pentru toti bolnavii. Aproximativ 1% dintre bolnavi au constatat ca starea lor s-a agravat din cauza consumului de banane.

6 Pepene galben

Pepenele galben este un aliment care opreste productia de suc gastric. Insa, la fel ca in cazul bananei, exista un mic procent de pacienti a caror stare s-a agravat din cauza consumului de pepene galben. De asemenea, in aceeasi categorie a alimentelor recomandate pentru refluxul gastroesofagian poate fi incadrat si pepenele rosu.

7 Fenicul

Fenicul (pH 6,9) este un aliment recomandat pentru stoparea acidului gastric, imbunatatind functionarea stomacului. Aceasta leguma are un gust usor-amarui si poate fi folosita la prepararea salatelor, dar si in compozitia anumitor tocane de pui.

 

8Carnea de pui si de curcan

Pentru vindecarea si evitarea arsurilor stomcale este recomandata carnea de pui sau cea de curcan, care poate fi preparata la gratar sau fiarta, niciodata prajita. In plus, in momentul gatirii, este important sa elimini pielita, intrucat acesta este bogata in grasimi.

9 Peste si fructe de mare

Atat pestele, cat si fructele de mare reprezinta o solutie buna pentru a scapa de problemele gastrointestinale.

10 Verdeturi si radacinoase

Conopida, broccoli, sparanghelul, fasolea verde si alte verdeturi au efect benefic in cazul celor care au reflux gastroesofagian.

11 Telina

Telina este un aliment sarac in calorii, datorita continutului ridicat de apa, motiv pentru care este o alegere buna, in cazul in care ai probleme gastrointestinale. In plus, telina reprezinta si o excelenta sursa de fibre.

12 Patrunjel

Patrunjelul este folosit inca din cele mai vechi timpuri ca medicament pentru problemele digestive. Acesta poate fi folosit atat in prepararea mancarurilor cu diverse sosuri, cat si in salate.

Sursa foto: heartburnmiracles.com/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare