Dieta si nutritie

#consum kaki #beneficii kaki #kaki # fructe kaki

Ai auzit de fructul kaki? Iata 7 motive sa il consumi

L-ai vazut cu siguranta la raionul de fructe din supermarketuri, dar poate ca n-ai indraznit sa il gusti. In ciuda aparentelor, este dulce si aromat, fiind o gustare excelenta care iti ofera atat sezatia de satietate, dar iti astampara si pofta de dulce.

 

Kaki este un fruct cultivat cu precadere in Asia, cunoscut pentru valoarea sa nutritiva, dar si pentru beneficiile pe care le are pentru sanatate si frumusete. Seamana ca forma si marime cu o rosie, insa are culoarea portocalie. Este bogat in magneziu si in potasiu, fiind indicat a fi consumat de catre femeile insarcinate. Contine, de asemenea, cantitati importante de vitamina A, B, C si P. Nu ii lipsesc nici carbohidratii de calitate si antioxidantii. Kaki mai este bogat si in acizi organici, taninuri si proteine.

Iata cateva dintre beneficiile consumului acestui fruct exotic pe care il gasesti foarte usor si la noi:

Protejeaza inima. Intrucat are un continut bogat de antioxidanti, kaki ajuta la reducerea stresului oxidativ, contribuind la prevenirea osteoporozei. Carbohidratii hranesc muschiul inimii.

Scade aciditatea gastrica. Intrucat se inscrie in randul fructelor alcaline, kaki poate fi consumat de persoanele care sufera de gastrita sau ulcer, intrucat scade aciditatea, inclusiv pe cea a sangelui, regland metabolismul.

Stimuleaza imunitatea. Bogat in antioxidanti ca si ceaiul verde, dar si in vitamine si minerale, fructul kaki ajuta la cresterea imunitatii, fiind indicat cu precadere primavara si toamna. Cosumat cu regularitate ajuta la prevenirea bolilor de sezon si a virozelor respiratorii.

Combate depresia. Glucidele de buna calitate pe care le contine acest fruct si o adevarata hrana pentru creier. Activitatea cerebrala este stimulata, combatand astfel depresia.

E revigorant. Nutrientii din kaki refac depozitele energetice ale organismului si stimuleaza activitatea creierului, astfel ca fructul kaki este recomandat in perioadele de suprasolictare intelectuala, dar si in cele de convalescenta.

Previne aparitia cancerului. Datorita continutului ridicat de antioxidanti si nutrienti, ajuta la combaretea stresului oxidativ, prevenind modificarile la nivelul ADN-ului celular. Astfel, devine implicit un aliment care poate preveni aparitia cancerului.

Infrumuseteaza aspectul pielii. Prin continutul sau in vitamine si minerale, kaki este indicat pentru pielea uscata, arsa de soare, ridata sau cu fermitatea pierduta. Bogat in betacaroten, ilumineaza pielea, care capata un aspect mai tanar in foarte putin timp.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.