Dieta si nutritie

#condimente #ginseng #antioxidanti #metabolism #turmeric #chimion

9 condimente care te ajuta sa slabesti

Condimentele ofera mancarurilor tale gusturi si arome irezistibile, dar au si o serie de beneficii asupra sanatatii. Bogate in vitamine, minerale si antioxidanti cu proprietati medicinale unice, condimentele protejeaza organismul, stimuleaza toate functiile metabolice si te ajuta sa slabesti.

1 Ginsengul

Ginsengul confera multa energie si stimuleaza metabolismul. Combate stresul si anxietatea, stimuleaza sistemul imunitar si nervos si este de mare ajutor diabeticilor. In plus, reduce nivelul de colesterol, imbunatateste digestia, combate oboseala si mareste rezistenta organismului.

2 Piper cayenne

Capsaicina, compusul care confera gustul iute al ardeilor, lupta impotriva kilogramelor in plus. In plus, capsaicina ajuta la metabolizarea grasimilor, reduce nivelul de colesterol si previne depunerile de grasimi pe artere. Aceste beneficii sunt datorate efectului de incalzire, care ajuta la arderea rapida a grasimilor si la accelerarea metabolismului.

3 Piper negru

 

Piperul negru contine o substanta activa, piperina, care blocheaza formarea de celule noi de grasime. Atunci cand este combinata cu capsaicina, piperina ajuta la arderea rapida a caloriilor. In plus, piperul negru ajuta si la absorbtia mai rapida a vitaminelor si mineralelor din alte alimente.

Scortisoara

Scortisoara stimuleaza metabolismul, regleaza nivelul de zahar din sange si este un condiment ideal pentru asezonarea mancarurilor diabeticilor. In plus, scortisoara reduce si nivelul de trigliceride si colesterol si stimuleaza metabolizarea glucozei din sange.

5 Mustar

Semintele de mustar stimuleaza metabolismul, ceea ce conduce la arderea rapida a caloriilor. De altfel, o jumatate de lingurita de seminte de mustar ajuta la arderea a 45 de calorii intr-o ora.

6 Turmeric

Ingredientul-cheie in preparatele de tip curry, turmericul este un condiment puternic, care stimuleaza metabolismul, reduce formarea de tesuturi de grasime, ceea ce contribuie la eliminarea kilogramelor in plus. In plus, turmericul ajuta si la prevenirea si tratarea unor afectiuni precum rezistenta la insulina, hiperglicemia sau sindromul metabolic.

Ghimbir

Ghimbirul este un alt condiment cu efect de incalzire. El are proprietati antiinflamatorii ce ajuta tractul intestinal sa se relaxeze. In plus stimuleaza si metabolismul si suprima poftele alimentare.

8 Cardamon

Cardamonul este un condiment cu o aroma picanta care stimuleaza metabolismul si capacitatea organismului de a arde grasimile. Este un condiment des folosit in stiinta ayurveda, un vechi sistem holistic de vindecare din India.

9 Chimion

Chimionul este benefic sistemului digestiv si ajuta la suplimentarea rezervelor de energie in organism. In plus, imbunatateste si controlul glicemic in cazul persoanelor care sufera de diabet. De asemenea, chimionul stimuleaza memoria si reduce stresul, stimuleaza functiile sistemului digestiv si amelioreaza durerile stomacale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului