Dieta si nutritie

#alimente sanatoase #alimentatie sanatoasa

9 alimente sanatoase pe care trebuie sa le consumi cu moderatie

 

O alimentatie sanatoasa este pentru cei mai multi o prioritate. Nutritionistii ne sfatuiesc sa alegem cu grija ce anume mancam si ce nu ar trebui sa ne lipseasca din dieta, iar studiile si cercetarile care se fac permanent din aceast domeniu descopera tot timpul ceva nou despre alimentele pe care ar trebui sa le mancam sau din contra, la care ar trebui sa renuntam. Astfel au aparut si listele cu alimente sanatoase pe care trebuie sa le includem in dieta noastra zilnica, dar pe care sa le consumam cu moderatie.

Avocado

Avocado este o sursa sanatoasa de grasimi monosaturate care sunt benefice pentru par, piele, sanatatea unghiilor si scade nivelul de colesterol. Consumul de avocado in cantitati mari inseamna insa si un numar mai mare de calorii pe care le asimilezi.

Ciocolata neagra

Ciocolata neaga este un desert sanatos. Fiind bogata in antioxidanti, s-a demonstrat ca ciocolata neagra scade riscul aparitiei bolilor de inima. Atentie insa la calitatea ciocolatei negre pe care o consumi, multe dintre cele care se afla pe rafturile magazinelor sunt pline de zahar si calorii.

Nucile

Nucile sunt o sursa buna de grasimi sanatoase, benefice pentru mentinerea sanatatii inimii. Pe langa aceste beneficii insa, nucile au un procent de 80% de grasimi si o cantitate mare de calorii. Este ideal sa consumi cateva nuci in fiecare zi pentru a reduce consumul de grasimi nesanatoase, dar atunci cand mananci prea multe inseamna sa adaugi un numar semnificativ de calorii in dieta.

Sfecla

Sfecta este una dintre legumele bogate in carbohidrati si zahar. Persoanele care sufera de anumite afectiuni, cum sunt pietrele la rinichi, ar trebui sa consume sfecla cu moderatie.

Mazare

Mazarea este bogata in nutrientii de care corpul nostru are nevoie, insa este bogata si in carbohidrati si contine multe calorii. Atunci cand mananci mazare, tine cont de marimea portiei.

Porumb

Porumbul dulce este una dintre cele mai indragite gustari, insa acesta contine o cantitate mare de zahar care va duce rapid la cresterea in greutate. Porumbul trebuie consumat cu moderatie. Zaharul duce la dezechilibre hormonale, afectand inclusiv nivelul de insulina si cortizon, care fac ca organismul sa stocheze calorii sub forma de grasime.

Cartoful dulce

In cazul in care ai inceput sa mananci cartofi dulci pentru a evita sa mai mananci prea multi cartofi albi, ar trebuie sa te gandesti sa ii consumi cu moderatie. Cartofii dulci au un continut mare de carbohidrati si calorii.

Dovleac

Dovlecul este considerat o leguma sanatoasa si de aceea isi face loc in multe preparate ale celor care isi doresc sa aiba o dieta cat mai sanatoasa si echilibrata. Chiar daca dovlecul nu contine o cantitate mare de zahar, multe dintre preparatele in care este folosit sunt bogate in calorii.

Morcovii

Morcovii se numara printre cele mai consumate legume, insa pe langa faptul ca sunt o sursa buna de fibre, acestia au un continut ridicat de zahar si calorii. Si morcovii se regasesc pe lista legumelor sanatoase, care se consuma cu moderatie!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare