Dieta si nutritie

#diuretic natural #slabit apa si lamaie #apa calda cu miere si lamaie #tratament raceala

8 motive sa bei apa calda cu miere si lamaie in fiecare dimineata

Lamaia este o sursa buna de vitamine si minerale esentiale pentru sanatate si buna functionare a organismului : este o sursa foarte bogata de vitamina C, dar si de vitamina A, vitamina B6 si vitamina B1 (tiamina) – ce-i drept - in cantitati mai mici. Mineralele prezente in lamaie includ cupru, calciu si potasiu. Proprietatile lamaii sunt potentate de cele substantele continute de miere!

Nivelurile de sanatate si de energie ale zilei depind de ceea ce mananci dimineata. Un pahar de apa calda cu lamaie iti ofera un start sanatos, energic si revigorant. Consumul zilnic de apa cu lamaie dimineata face minuni pentru sanatatea ta, oferindu-ti urmatoarele beneficii.

1.  Imbunatateste digestia

Apa calda cu lamaie este un remediu usor de pregatit acasa, rapid si eficient pentru probleme digestive. Incepe-ti ziua consumand apa calda cu lamaie pe stomacul gol in fiecare zi. Este cea mai buna si sanatoasa bautura de dimineata. Multe tulburari digestive au loc din cauza nivelului scazut al pH-ului, iar apa cu lamaie ajuta la restabilirea acestuia, favorizand digestia.

2. Stimuleaza imunitatea

Apa calda cu lamaie are proprietati antibacteriene si antivirale care lupta impotriva bacteriilor daunatoare, ciupercilor si virusilor care cauzeaza boli si infectii. Proprietatile sale antioxidante ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

3. Albeste dintii

O cana cu apa cu lamaie dimineata elimina bacteriile din gura responsabile pentru respiratia urat mirositoare. Calmeaza durerile de dinti si alte probleme cum ar fi gingivita. De asemenea, ajuta la albirea dintilor, lamaia fiind un agent natural de albire. Dupa aceea, asigura-te ca faci gargara cu apa plata pentru a evita deteriorarea smaltului dintilor.

4. Diuretic natural

Apa cu lamaie previne infectiile tractului urinar. Fiind un diuretic natural, aceasta creste frecventa urinarii, eliminand astfel bacteriile care cauzeaza infectii. Apa cu lamaie este eficienta in prevenirea si tratarea pietrelor la rinichi, deoarece contine acid citric, care nu permite formarea pietrelor. Daca ai deja pietre la rinichi, consuma apa cu lamaie de 3-4 ori pe zi!

5. Aliat in lupta cu kilogramele in plus

Apa cu lamaie si miere este un remediu popular si eficient pentru pierderea in greutate. Aceasta bautura a facut parte din multe programe pentru slabit. Pentru a pierde in greutate, se ia un pahar de apa calda, se adauga o lingurita de miere, sucul de la o lamaie si se bea dimineata pe stomacul gol. Aceasta bautura creste rata metabolismului care arde mai repede caloriile. Pectina prezenta in lamaie reduce pofta de mancare si te face sa te simti plin. Combinatia dintre toate aceste functii ajuta la pierderea in greutate in mod sanatos.

6. Combate raceala si gripa

Mierea si lamaia sunt un remediu vechi in tratarea racelii si gripei. Doar adauga 2 lingurite de miere si 2 de suc de lamaie intr-o cana cu apa calda. Atat lamaia, cat si mierea au proprietati antivirale care lupta impotriva bacteriilor infectioase. Lamaia este bogata in vitamina C, care intareste sistemul imunitar. Mierea calmeaza durerile de gat si trateaza tusea. Aceasta combinatie trateaza si congestia nazala, prin eliminarea mucusului nedorit.

7. Benefica pentru piele

Cantitatea mare de vitamina C din limonada elimina radicalii liberi, care sunt responsabili pentru aparitia ridurilor. De asemenea, vitamina C vindeca tesuturile deteriorate, lumineaza petele intunecate, previne acneea si petele si ajuta la reducerea efectelor nocive ale soarelui.

8. Combate matreata

Pe langa mentinerea sanatatii pielii, vitamina C ajuta in tratarea si prevenirea problemelor parului cum ar fi varfuri despicate, par uscat si matreata etc. Proprietatile sale antibacteriene lupta impotriva bacteriilor, prevenind astfel mai multe probleme ale scalpului.

Sursa foto: remediesforme.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare