Dieta si nutritie

#mic dejun #apa #fructe #alimentatie #slabit #televizor #supe

7 moduri lenese de a slabi rapid si sanatos

Atunci cand vrei sa slabesti, dar nici nu vrei sa auzi de dieta si de sport, este recomandat sa apelezi la cateva trucuri simple prin care elimini kilogramele in plus. Reusita in a-ti modela o silueta zvelta si armonioasa fara efort consta in autoeducarea alimentara si in cateva mici secrete culinare zilnice, pe care nici nu le vei simti in farfurie. Dezvolta-ti obiceiul de a slabi si fa din el o metoda de a te mentine in forma pe termen lung!

1 Nu te infometa!

Infometarea nu este o metoda de slabit, ci o cale sigura spre aparitia afectiunilor si problemelor de sanatate grave.

Renunta la obiceiul daunator de a taia 60-80% din alimentele din meniul zilnic cu scopul de a slabi mai repede si mai usor. Infometarea conduce la o multime de deficiente si carente vitaminice in organism, care interfereaza cu activitatile cotidiene si iti pot pune in pericol viata!

2 Mananca ponderat: portii mici si dese!

In loc de infometare sau dietele stricte, manca ponderat, adica  portii mici si dese. Acestea te ajuta sa te simti satul toata ziua si sa eviti supraalimentarea si aportul excesiv de calorii.

3 Umple-ti frigiderul si camara cu alimente sanatoase!

Fa curatenie in frigider si camara si arunca tot ce este hipercaloric si daunator siluetei.

Mergi la cumparaturi si umple-ti cosul cu legume, fructe, oleaginoase si lactate. De fiecare data cand vei fi acasa si vei simti nevoia sa rontai ceva, singurele oferte pe care ti le vor face camara si frigiderul vor fi alimentele hranitoare, dar cu continut scazut de calorii.

4 Incepe pranzul sau cina cu un bol mic de supa!

Un alt secret al slabitului si al reducerii consumului excesiv de alimente din dieta consta in consumul unei portii de supa inainte de pranz sau cina.

Preparatele consumate adesea la masa de pranz sau cina sunt extrem de satioase si hipercalorice, bogate in carne, legume, produse fainoase etc. Pentru a diminua aportul acestor alimente, mananca un bol mic de supa inainte de masa. Este un preparat hipocaloric, dar plin de vitamine, care-ti umple stomacul si te impiedica sa consumi portii mari la felul principal.

5 Nu manca in fata televizorului sau calculatorului!

Mancatul in fata televizorului sau calculatorului este daunator siluetei tale. Te "pacaleste" sa mananci mai mult decat ai nevoie. In loc sa slabesti, nu faci decat sa adaugi kilograme in plus organismului.

6 Bea apa inainte de masa!

Daca esti o pofticioasa sau gurmanda din fire si ai tendinta de a consuma cantitati mari de alimente la o singura masa, este important sa iei masuri urgente pentru a corecta acest comportament nociv.

O metoda eficienta de a reduce aportul caloric de la o singura masa este sa bei un pahar cu apa plata inainte de masa. Te face sa mananci mai putin si sa slabesti mai usor!

7 Nu sari peste micul dejun!

Specialistii au demonstrat ca persoanele care iau zilnic micul dejun au mai multe sanse sa slabeasca decat cele care sar peste el, in speranta ca asa reduc aportul caloric si slabesc mai usor.

Potrivit nutritionistilor, prima masa a zilei furnizeaza organismului energia si nutrientii de care are nevoie pentru a functiona intreaga zi si scadea pofta de mancare de-a lungul unei zile.

Foto: Groupon.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare