Dieta si nutritie

#beneficiile fructelor de goji #pentru ce sunt bune fructele de goji #beneficii fructe de padure

7 beneficii pe care fructele de goji le au asupra sanatatii tale

Cu totii stim cat de important este sa introducem fructele de padure in alimentatie, ele fiind bogate in antioxidanti si elemnete nutritive, dar nu trebuie sa ne oprim doar la afine, zmeura si coacaze. Fructele de goji, care nu sunt foarte populare, sunt si ele pline de nutrienti de care organismul are nevoie.

Fructele de goji sunt folosite in medicina traditionala chineza de peste 2.000 de ani si au multiple beneficii asupra sanatatii.

1. Imbunatatesc vederea

Fructele de goji sunt la fel de bune ca si morcovii si pot completa lista alimentelor benefice pentru vedere. Ele sunt bogate in beta-caroten, un precursor al vitaminei A.

Acest lucru le recomanda pentru a combate efectele expunerii la lumina UV si la stres oxidativ, protejand impotriva degenerescentei maculare.

2. Sunt bogate in fibre

Fructele de goji au un continut mare de fibre de care organismul are nevoie. Fibrele au multe beneficii asupra sanatatii, ele putand reduce factorii de risc pentru anumite tipuri de cancer si ajutand la eliminarea excesului de colesterol si a toxinelor.

Totodata, continutul bogat in fibre le recomanda pentru ameliorarea tranzitului intestinal. De asemenea, fructele de goji contin vitaminele A si C, zinc, fier, calciu si seleniu - toate fiind necesare pentru regenerarea tesutului mucoasei gastrointestinale.

3. Contin mult fier

Aceste fructe de padure sunt, de asemenea, o sursa bogata de fier. Trei liguri de fructe uscate de goji confera aproximativ 3 mg sau 15% din necesarul zilnic recomandat de fier.

Anemia cu deficienta de fier este una din afectiunile foarte frecvente, in special in randul femeilor. Adaugarea fructelor de goji in alimentatie poate fi o modalitate buna de a beneficia de necesarul de fier si a preveni anemia.

4. Sunt bogate in antioxidanti

Cel mai mare beneficiu al fructelor de goji este faptul ca, datorita continutului mare de antioxidanti, ajuta la combaterea bolilor si a inflamatiilor. Totodata, contribuie la incetinirea procesului de imbatranire, pastrand celulele sanatoase.

5. Cresc imunitatea

Daca vrei sa iti imbunatatesti sistemul imunitar foloseste fructele de goji care pot ajuta la prevenirea racelilor, a gripei si a altor boli. Vitaminele A si C sunt esentiale pentru un sistem imunitar bine pus la punct, iar fructele de goji ofera cantitati mari din amandoua.

6. Sunt o sursa de proteine

Pentru un plus de proteina vegetala in alimentatia ta, fructele de goji sunt o alegere inspirata. Ele sunt unice in acest sens. Spre deosebire de majoritatea fructelor de padure, fructele de goji sunt o buna sursa de proteine, furnizand aproximativ un gram pe lingura. De asemenea, ele contin 18 aminoacizi, printre care si cei opt aminoacizi esentiali, ceea ce le face ideale pentru a fi consumate atat la micul dejun in cereale, cat si la pranz sau la cina in salate.

7. Cresc energia

Multi dintre noi isi doresc un plus de energie, iar fructele de goji pot fi de folos. Studiile au aratat ca cei care au baut suc de fructe de goji zilnic, timp de doua saptamani, au raportat o crestere considerabila a nivelului de energie, a performantelor atletice si a claritatii mentale. Acesta este un bun motiv pentru a consuma fructe de goji inainte de activitatile sportive si antrenamente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare