Dieta si nutritie

#probiotice #dieta #alimentatie

7 alimente probiotice pe care trebuie sa le introduci in alimentatia ta

Conteaza ceea ce mancam si modul in care avem grija de sanatate. Pentru ca tu sa ai o stare interioara cat mai buna si pentru a te simti din ce in ce mai bine, este bine sa introduci anumite alimente in rutina ta zilnica de hrana. Iata cateva alimente probiotice pe care este bine sa le adaugi la mesele tale in fiecare zi:

 

Iaurtul

Nu orice iaurt este potrivit pentru a fi mancat zilnic. Este bine sa stai departe de iaurturile cu zahar adaugat si cu siropuri diverse. Este recomandat sa le cauti pe cele pe care scrie ca este cultura activa si vie. Acelea au beneficii pentru sanatatea ta si el poti consuma zilnic cu fructe sau simple.

 

Kombucha sau ceai fermentat

Acest tip de aliment este popular si se poate gasi in magazine intr-un mod inchis ermetic si pus in frigider. El ajuta in ceea ce priveste digestia si aduce energie in corp. De asemenea kombucha ajuta in calmarea anxietatii si are si alte beneficii uimitoare pentru sanatate.

 

Supa miso

Aceasta supa este gasita in restaurantele cu specific japonez si are beneficii probiotice. Ea are proteine si probiotice si are putine calorii, fiind facuta cu vegetale si tofu. Se poate gasi si la magazine si este o alternativa buna pentru supa la conserva.

 

Lapte de soia cu probiotice

Laptele de soia are beneficii pentru sanatate, insa exista anumite tipuri de lapte de acest gen care au culturi vii de probiotice. Acestea sunt cele pe care este bine sa le cauti in magazine.

 

Kefir

Kefirul este o combinatie intre iaurt si lapte si este o varianta minunata de a aduce in corp probiotice, necesare unei bune digestii si pentru sanatatea stomacului si intestinelor. Se poate manca simplu, cu granola sau cu fructe, sau se poate pune ca baza pentru smoothie.

 

Ciocolata neagra

Oamenii in general adora ciocolata. Cea neagra aduce multe lucruri pozitive pentru corpul uman. Desi ciocolata neagra nu aduce probiotice in sistemul tipic al altor alimente, totusi ea face o adevarata magie in sistemul intestinal al omului. Atunci cand antioxidantii si fibrele din ciocolata neagra sunt fermentati de catre bacteriile care traiesc in sistemul nostru digestiv, ei creeaza compusi extrem de puternici care reduc inflamatiile din corp. Asadar, poti sa comsumi ciocolata neagra in cantitatile indicate pentru sanatatea ta si te poti bucura de efectele pozitive in interiorul corpului tau.

 

Castravetii murati in mod natural

Multe mese sunt asezonate cu muraturi. Castravetii murati au anumite probiotice naturale, care, atunci cand sunt ingerate, daruiesc beneficii majore digestiei si corpului in general. Ei au si un gust placut si acompaniaza bine alte mancaruri, mai ales daca sunt mai grele sau mai incarcate de grasime. Muraturile pot sa fie mancate si alaturi de paine si felii de branza sau mezeluri, pentru un plus de savoare adusa mesei. Ei sunt gustosi si ajuta sistemul digestiv, deci pot sa fie mancati in fiecare masa potrivita pentru adaugarea lor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare