Dieta si nutritie

# dieta slabire #slabit #alimentatie #dieta de slabit #diete

6 trucuri simple pentru a pierde kilogramele in plus in mod natural

Lupta cu kilogramele in plus poate fi uneori si pasnica. Poti sa slabesti in mod natural si fara efort, daca pui in aplicare cateva trucuri foarte simple. Sigur nu te-ai gandit la ele pana acum!

Nu face curat pe masa pe care ai mancat

Cele mai recente cercetari in domeniu spun ca nu ar trebui sa facem curat pe masa imediat dupa ce terminam de mancat. Atunci cand vezi resturile care au ramas, cojile de la fructe sau nuci, oasele de pui, diferite ambalaje de la prajituri, iti vei da seama cu adevarat cat ai mancat. Vizualizand ceea ce a ramas pe masa va functiona si te va ajuta sa iti amintesti ca data viitoare sa te opresti din mancat imediat ce te-ai saturat.

Aprinde lumina

Lumina difuza este ideala pentru o cina romantica, dar mai mult ca sigur dauneaza siluetei. Aprinde lumina atunci cand iei masa, pentru ca atunci cand lumina este slaba ai tendinta sa mananci mai mult. Acesta este si un truc folosit de multe restaurante, unde lumina este cat mai slaba pentru ca in felul acesta clientii au tendinta sa comande mai multa mancare.

Mananca un iaurt

Bacteriile din intestine au influenta asupra intregului corp si influenteaza inclusiv greutatea. Asadar, consuma alimente bogate in probiotice, precum iaurtul, varza murata sau alte alimente fermentate. Mai poti lua probiotice sub forma de suplimente, daca iaurtul nu iti place in mod special. Anumite bacterii bune accelereaza metabolismul si te ajuta sa slabesti.

Nu mai folosi telefonul in dormitor

Rezista tentatiei de a mai folosi telefonul inainte de culcare. Oricat de mult iti doresti sa mai vezi noutatile de pe Facebook inainte sa adormi, ia o pauza de la tehnologie pana dimineata. Lumina albastra a telefonului, a tabletei sau de la ecranul televizorului iti afecteaza ritmul circadian. Din aceasta cauza, somnul tau nu va fi odihnitor. Cea mai simpla metoda de a slabi este sa dormi 7-8 ore pe noapte.

Foloseste farfurii mici

O solutie simpla pentru a stabili marimea potrivita a portiei atunci cand vrei sa slabesti este sa folosesti farfurii mai mici. In loc sa mananci dintr-o farfurie speciala pentru felul principal, pune-ti mancarea pe o farfurie pentru aperitiv. Foloseste boluri mici in locul bolurilor pentru supa. In acest fel vei avea senzatia ca ai mancat o farfurie intreaga, dar cu certitudine ai mancat mai putine calorii. Folosind acest truc simplu nu iti vei da seama ca ai mancat mai putin, dar vei realiza acest lucru cu prima ocazie cand te urci pe cantar.

Danseaza in bucatarie

Atunci cand vrei sa slabesti trebuie sa faci miscare cel putin 30 de minute pe zi. Pentru activitatea fizica zilnica nu e nevoie sa petreci ore in sir la sala. Poti sa dansezi in timp ce pregatesti cina, mergi la o plimbare pe jos imediat dupa ce ai mancat sau iesi in aer liber si joaca-te cu copii. Orice efort este rasplatit cu kilograme in minus si un tonus grozav.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare