Dieta si nutritie

#regim vegan #detoxifiere dupa sarbatori # detoxifiere organism #hidratare #fibre

6 trucuri de detoxifiere rapida dupa Sarbatori. Iata cum poti sa te simti bine!

E clar ca dupa mesele imbelsugate din ultimele saptamani organismul se resimte, iar trupul are nevoie de putin repaos. In loc sa apelezi la restrictii severe, eliminand total anumite alimente, cel mai bine ar fi sa iei in calcul la o cura de detoxifiere rapida.

Hidrateaza-te

Nimic nu e mai bun in aceasta perioada a anului decat hidratarea. Sa nu crezi ca trebuie sa fie temperaturi dogoritoare ca sa bei cat mai multa apa. Daca vrei o piele elastica, stralucitoare, atunci si iarna e obligatoriu sa bei multa apa si mai ales dupa ce ai cam facut exces de proteine in ultima perioada. Apa va ajuta la eliminarea toxinelor din organism si iti va taia si putin din pofta de mancare.

Consuma multe fibre

Redu consumul de proteine si grasimi si inlocuieste mesele satioase cu unele bogate in fibre. Acestea au rolul de a curata organismul prin stimularea digestiei. Fulgii de ovaz la micul dejun sau painea din grau integral sunt ideale in orice perioada a anului, dar cu precadere atunci cand vrei sa elimini toxinele acumulate.

Redu consumul de lactate

O perioada ar fi bine sa reduci consumul de produse lactate, intrucat acestea incetinesc digestia, si sa mizezi mai mult pe o dieta alcalina, decat pe una acida. Mai exact, consuma radacinoase precum morcovi sau sfecla, legume crucifere ca broccoli sau conopida, dar si salate si spanac.

Bea mai putina cafea

Atunci cand incerci sa iti eliberezi organismul de toxinele acumulate este bine sa eviti consumul de cafea. Si asta intrucat cofeina poate declansa nivelul de zahar, si asa foarte crescut in ultimele zile dupa ce ai consumat o multime de dulciuri.

Atentie la carbohidrati

Intrucat am spus ca ar fi bine sa elimini macar o vreme consumul de zaharuri, atunci trebuie sa acorzi o atentie sporita carbohidratilor din alimentatie. O multime de produse alimentare contin zahar, de la paine la iaurturile cu fructe, asadar citeste de doua ori eticheta produselor inainte sa le cumperi. Chiar si sosurile sau dressingurile pentru salate contin zahar.

Regim vegan pentru o zi

Cel mai bun lucru pe care il poti face pentru sistemul tau digestiv si pentru pielea ta dupa dupa mesele grele, pline de preparate cu carne, este sa eviti macar o zi proteinele animale. Mananca preparate pe baza de legume si alimente integrale, astfel incat sa le dai o pauza ficatului si pancreasului. Foloseste in pregatirea preparatelor fructe proaspete si nuci.

Sursa foto: ultimateresults-training.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare