Dieta si nutritie

#alimentatie #dieta #regim slabire #regim slabit # dieta slabire #ponturi slabire

6 ponturi eficiente pentru a incepe sa slabesti chiar din acest moment

Dupa ospatul de Paste si gratarele incinse de 1 Mai, tot mai multa lume se gandeste la cele mai usoare metode de a scapa de kilogramele in plus acumulate. Din fericire, exista cateva trucuri simple care iti vor deveni cei mai buni aliati in lupta cu kilogramele.

Afla si tu care sunt cele mai bune ponturi care te vor ajuta sa slabesti chiar din acest moment si aplica-le cu incredere. Ele vor consolida eforturile tale de a adopta o alimentatie sanatoasa si un stil de viata cat mai activ si isi vor dovedi eficienta inca de la inceputul procesului de slabire.

1. Consuma proteine la fiecare masa si gustare

Proteinele iti vor furniza constant si treptat energie, spre deosebire de zaharuri, de exemplu, care se elibereaza brusc pentru ca ulterior sa provoace scaderi la fel de bruste ale glicemiei. Carnea alba sau rosie, fructele de mare si pestele sau semintele bogate in proteine precum nautul, chia, quinoa sau nucile de orice fel sunt perfecte pentru momentele in care te simti lipsit/a de vlaga. In plus, la un asa festin, nici macar nu vei simti ca esti la regim.

2. Mananca mai des si mai putin

Incearca sa mananci la fiecare 3 sau maxim 5 ore, pentru a nu-i da timp organismului tau sa simta senzatia de foame. Astfel, vei putea consuma exact cat ai nevoie pentru a-ti pastra glicemia stabila si vei putea evita excesele. In plus, iti vei putea regla metabolismul prin setarea unor intervale egale la care sa iei masa, iar digestia ta se va ameliora considerabil.

3. Umple-ti farfuria pe jumatate numai cu legume

Legumele iti vor furniza fibrele de care ai nevoie, iar daca sunt proaspete vor avea si un aport destul de important de vitamine si minerale pentru organismul tau. Astfel, digestia si nutritia ta vor fi optime. In plus, iti va ramane o jumatate de farfurie libera pentru orice minunatii vrei tu sa servesti alaturi de legume, asa ca nu te vei simti privat/a de placerea gustului.

4. Nu manca tot din farfurie

Aplica aceasta regula macar atunci cand mananci in oras. Restaurantele au obiceiul de a servi preparate foarte satioase, gatite cu grasimi vegetale sau animale din abundenta. Daca vei consuma doar trei sferturi din portie si vei lasa in farfurie un sfert, vei evita consumul unor calorii suplimentare de care chiar nu ai nevoie, intrucat te vei fi saturat deja.

5. Bea multa apa

Cercetarile medicale dezvaluie ca, nu de putine ori, creierul uman confunda senzatia de foame cu cea de sete. De aceea, trebuie sa te mentii hidratat/a. Nutritionistii recomanda consumul a 6-7 pahare de apa intr-o zi. Incearca sa nu le consumi chiar inaintea meselor sau imediat dupa, intrucat apa poate dilua sucurile gastrice, iar digestia ta va deveni mai lenta din aceasta cauza.

6. Inchide bucataria dupa ce ai servit cina

Sunt foarte multe persoane care, desi servesc cina destul de devreme, nu reusesc sa slabeasca. Acest lucru se intampla din cauza ca se lasa prada unor tentatii culinare care le saboteaza regimul. Din fericire, poti scapa de aceste tentatii daca inchizi bucataria imediat dupa ce ai mancat ultima masa a zilei si decizi sa nu mai intri in ea pana a doua zi.

Sursa foto: vinamy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare