Dieta si nutritie

#ciocolata #ciocolata neagra #beneficii ciocolata #flavonoizi

6 motive pentru a manca mai multa ciocolata neagra

Ciocolata poate reprezenta un medicament natural daca este consumata in cantitati potrivite. Ciocolata neagra in special detine o serie de beneficii pentru sanatate; cu cat cantitatea de cacao este mai mare, cu atat mai bine.

Ciocolata neagra reduce tensiunea arteriala


Flavonoidele din cacao reduc la normal tensiunea arteriala, cu conditia sa nu se consume mai mult de 4 patratele de ciocolata neagra in fiecare zi. Un studiu publicat de revista The New York Times a avut ca rezultat faptul ca ciocolata neagra actioneaza la fel ca orice medicament special in acest sens.
 

Ciocolata neagra iti ofera o stare de bine


Cofeina si alte elemente din ciocolata neagra pot imbunatati starea psihica a oricarei persoane. Doua sau trei patratele de ciocolata neagra servite dupa mic dejun sau dupa masa de pranz, te vor transforma intr-o persoana mai optimista si mai vesela.
 

Ciocolata neagra previne distrugerea celulelor


Medicul Lisa C. Cohn (presedinte al Park Avenue Nutrition Spa din New York) a declarat ca flavonoidele din ciocolata neagra pura sunt de mare ajutor in mentinerea celulelor din corp la un nivel cat mai bun. In functie de locatia celulelor, distrugerea acestora poate provoca imbolnavire sau imbatranire prematura .
 

Ciocolata negra reduce riscul de boli de inima


Un studiu realizat la Universitatea de Medicina John Hopkins a demonstrat ca persoanele care consuma zilnic cateva patratele de ciocolata neagra sunt cu 50% mai protejate impotriva bolilor si atacurilor de inima.
 

Ciocolata neagra previne oboseala


Avand in vedere ca ne aflam intr-o perioada in care astenia ne afecteaza puternic, ciocolata neagra este de mare ajutor impotriva simptomelor specifice. Studiile au demonstrat ca ciocolata neagra mareste nivelul de energie si lupta impotriva depresiei si a starilor de oboseala.
 

Ciocolata neagra scade nivelul colesterolului


Un studiu publicat in revista American Journal of Clinical Nutrition, in anul 2012, sustine ca persoanele care consuma zilnic doua patratele de ciocolata neagra au un nivel mai scazut al colesterolului, chiar si in ciuda unei alimentatii nepotrivite.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului