Dieta si nutritie

#oameni ocupati #trucuri slabire # trucuri dieta #dieta sanatoasa #alimentatie #nutritie #diete #regim

5 trucuri de slabire pentru oamenii foarte ocupati

Mananci cand apuci si, mai ales, ce apuci? E clar ca te numeri printre cei mult prea ocupati si cu un stil de viata haotic. Ti se pare ca nu vei fi niciodata capabil sa te tii de o dieta cu ore fixe de masa si preparate speciale. Dar expertii spun ca poti slabi si tu daca te folosesti de cateva trucuri magice:

Scapa de alimentele pacatoase

Fa rapid o "curatenie" drastica prin frigiderul si prin camara casei tale. S-ar putea sa fie destul de dureros, dar cu siguranta va fi extrem de folositor. Scapa de gustarile pacatoase precum dulciuri, chips-uri sau biscuiti si produsele de patiserie congelate. Cand esti foarte ocupat, e mult mai probabil sa fii tentat sa apelezi la aceste alimente tip junk-food si, in loc sa slabesti, sa adaugi cativa centimetri in jurul taliei, scrie womenshealthmag.com.

Tine mancarea sanatoasa la indemana

Dupa ce ti-ai eliberat bucataria de ispitele nesanatoase, e vremea sa te inconjori de alimentele permise si chiar recomandate in diete. Aseaza-le cat mai la indemana. Pune, spre exemplu, iaurtul in frigider la nivelul ochilor, iar in camara, pe rafturile din fata aseaza legumele, fructele, orezul brun, conservele pregatite in casa, conservele de ton si orice alte alimente cu continut scazut de calorii si care iti pot pica in mana in graba atunci cand vrei sa infuleci ceva.

Programeaza-ti in agenda orele de sport

Orice persoana ocupata are o agenda in care isi noteaza lucrurile importante pe care le are de rezolvat. Scrie-ti si tu in planificator zilele si orele la care trebuie sa mergi la sala sau cand ti-ai propus sa faci sport si incearca sa te tii pe cat posibil de ele.

Nu abuza de cafea si de zahar

O cafea bauta dimineata este binevenita. Insa este posibil ca atunci cand esti foarte ocupat si foarte stresat sa faci exces de aceasta bautura. Si, cu atat mai mult cu cat o bei indulcita, vei avea mai mult de pierdut decat de castigat.

Gaseste-ti un partener de alergare

E posibil sa te mobilizezi greu de unul singur atunci cand e vorba sa faci miscare, dar daca gasesti printre prietenii care locuiesc prin apropiere unul dispus sa faca sport si sa duca o viata sanatoasa iti va fi mult mai usor sa o iei din loc si sa iti duci la bun sfarsit programul sportiv.

Sursa foto: whrs.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului