Dieta si nutritie

#diete 2020 #trenduri dieta #dieta

5 trenduri pentru o sanatate de fier in 2020

2019 s-a incheiat, iar noul an a inceput cu obiective ambitioase. Unul dintre acestea este, cu siguranta, o dieta sanatoasa. Insa ce inseamna sa mancam mai sanatos? Ne raspund specialistii in nutritie, care puncteaza si cateva dintre trendurile care ne vor asigura o stare fizica foarte buna.

Inlocuitori de carne

In contextul incalzirii globale, dar si al bolilor care au decimat efective uriase de animale, in special in Asia, se pune tot mai des problema inlocuirii carnii cu alte variante de proteine. O optiune ar fi proteinele vegetale, precum ciupercile, mazarea, graul integral, dar si pestele. A aparut insa si carnea artificiala care, potrivit estimarilor facute de specialisti, va ajunge in cel mult 10 ani sa fie consumata la scara larga. Deocamdata, ea a fost deja adoptata in SUA de unele lanturi mari de fast-food, precum Burger King.

Produse locale

O alta tendinta remarcabila deja in tarile occidentale este legata de indreptarea consumatorului catre produsele locale. Producatorii incep si la noi sa deschida tot mai multe magazine cu specific in care vand mezeluri artizanale, branzeturi manufacturate in mici laboratoare, asa-numita paine de casa, dar si fructe si legume de gradina. Produsele acestea amintesc de gustul copilariei, de gustul preparatelor pe care le consumam la bunici. Fiind realizate artizanal sunt mult mai sanatoase. Asadar, in 2020 vom cauta mai mult produsele fermierilor din zona in care locuim, facand astfel o alegere mai buna pentru sanatatea noastra.

Aport mai mare de apa

In anul care abia a inceput se promoveaza mai mult ca niciodata consumul mare de apa, atat de util pentru organism. Daca nu putem bea apa simpla este recomandat sa infuzam in ea felii de lamaie, de portocala, de castravete, obtinand si un aport crescut de vitaminte. Institutul American de Nutritie recomanda un consum de lichide de aproximativ 3 litri pentru barbati, respectiv 2,2 litri pentru femei.

Etichete curate

Transparenta este unul dintre atuurile lui 2020. In ultima vreme consumatorii au inceput sa caute tot mai mult detalii despre mancarea pe care o consuma. In mod clar, anul acesta vom citi cu mai mare atentie etichetele, alegand in mod constient doar produsele a caror trasabilitate este cunoscuta si bine evidentiata. In plus fata de sursa si lista ingredientelor, consumatorii au asteptari mai mari de la companii in ceea ce priveste schimbul de informatii specifice pe ambalaj.

Bauturi nealcoolizate

In 2020 se va inregistra o crestere a consumului de bauturi fara alcool. Multe dintre brandurile de bauturi incearca deja sa recreeze arome de cocktail clasice, folosind metode de distilare folosite in mod obisnuit pentru alcool.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare