Dieta si nutritie

#lipsa potasiu #minerale #alimente #banane

5 semne ca iti lipseste potasiul

 

Potasiul este un electrolit crucial care ajuta la buna functionare a muschilor. Potasiul se poate gasi in citrice, in banane, dar si in rosii sau in alte alimente. El scade tensiunea arteriala si ajuta functia digestiva. Atunci cand nivelul de potasiu este prea scazut, pot aparea probleme.

Ai o dieta saraca

De multe ori ne astamparam foamea cu gustari rapide precum chipsuri ori biscuiti, insa aceasta nu este hrana sanatoasa, intrucat nu are niciun aport pentru organism. Corpul nostru are nevoie de vitamine, de minerale, de proteine. Tocmai de aceea este indicat sa consumam fructe, legume, dar si carne. Altfel apar fel si fel de deficiente, printre care si cea de potasiu.

Nu ai forta

Atunci cand iti lipseste potasiul, muschii tai isi pierd din capacitate. Intrucat potasiul este un electrolit necesar pentru formarea, dar si pentru contractarea muschilor. Contractia musculara este unul dintre semnele lipsei potasiului din organism.

Ai crampe musculare

Deoarece muschii tai au nevoie de niveluri suficiente de potasiu, atunci cand acesta scade e posibil sa ai parte de crampe musculare. Acestea sunt contractii involuntare dureroase la nivelul muschilor.

Iei medicamente cu efect diuretic

Medicamentele cu efect diuretic pot determina eliminarea potasiului prin urina. Tocmai de aceea este importanta monitorizarea nivelului potasiului. Daca acesta scade prea mult, medicul iti va prescrie suplimente cu potasiu.

Frecventa cardiaca este anormala

Nivelurile de potasiu extrem de scazute pot determina probleme de ritm cardiac, provocand chiar aritmii daca nivelurile de potasiu scad foarte mult. Dezechilibrele electrolitilor de potasiu pot fi chiar fatale. Consumul zilnic de banane reduce riscul de atac de cord sau de accident vascular cerebral.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare