Dieta si nutritie

#fructe oleaginoase #oleaginoase # calorii alimente #nuci de macadamia #grasimi monosaturate

5 oleaginoase bune pentru sanatatea ta

Fructele in coaja lemnoasa contin acizi grasi Omega 3, sunt benefice pentru frumusetea pielii, sanatatea inimii si ofera organismul un set de vitamine si minerale esentiale pentru o sanatate de fier. Descopera care sunt cele mai bune oleaginoase si ce beneficii au acestea asupra sanatatii tale.

Nuci


Nucile sunt recunoscute pentru faptul ca reusesc sa reduca inflamatiile din organism. In plus, acestea contin o cantitate foarte mare de minerale si antioxidanti care iti protejeaza organismul de aparitia daunelor celulare. Mai mult decat atat, antioxidantii iti mentin pielea mai tanara datorita faptului ca reusesc sa lupte impotriva radicalilor liberi, responsabili de aparitia ridurilor si a semnelor de imbatranire prematura .
 

Migdale


Migdalele contin foarte multe fibre comparativ cu alte fructe oleaginoase . De asemenea, acestea au in compozitia lor vitamina E, un antioxidant si hidratant eficient pentru piele si par. In acelasi timp, un studiu publicat in Jurnalul International de Obezitate a demonstrat ca oamenii obezi care consuma zilnic migdale, timp de 6 luni, reusesc sa slabeasca mai usor, spre deosebire de cei care nu consuma aceste oleaginoase.
 

Nuci de Brazilia


10 - 15 nuci de Brazilia consumate in fiecare zi, reprezinta un scut de protectie impotriva formelor diferite de cancer, in special cancer la nivelul oaselor, prostatei sau cancer de san. Mai mult decat atat, seleniul continut de nucile de Brazilia pot ajuta la combaterea cancerului de prostata prin inhibarea dezvoltarii celulelor canceroase.

 

nuci de macadamia


Nucile de Macadamia se numara printre cele mai bogate in grasimi monosaturate si calorice oleaginoase. Grasimile monosaturate au rolul de a reduce nivelul colesterolului rau, motiv pentru care sunt recomandate persoanelor care au o alimentatie grasa. Totusi, pentru ca au un numar mare de calorii, nucile de Macadamia trebuie consumate in cantitati reduse.
 

Fistic


Fisticul este un fruct recomandat in dietele pentru slabit deoarece este satios si contine putine calorii. Dincolo de acest aspect, persoanele care consuma 50 de grame de fistic pe zi sunt mai protejate impotriva cancerului pulmonar. Explicatia este ca acesta contine gamma-tocoferol, o forma de antioxidanti care lupta cu succes impotriva cancerului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare