Dieta si nutritie

#sanatate #alimentatie sanatoasa #viata sanatoasa #sfaturi viata lunga

5 obiceiuri zilnice pentru o viata mai lunga

Daca vrei sa iti mentii tineretea nu trebuie sa bei o licoare magica, ci doar sa ai grija de sanatatea ta si sa respecti anumiti pasi foarte simpli. Iata de ce ai nevoie pentru a trai mai mult si pentru a fi sanatos.

Curcubeu fructe si legume

Consuma in fiecare zi cate un bol cu fructe sau legume in culori cat mai variate. Astfel, din meniul tau zilnic nu trebuie sa lipseasca alimente precum morcovi, castraveti, rosii, ardei rosu, ardei verde sau mere, pere, banane, kiwi, fructe de padure etc.

Aceste alimente sunt bogate in vitamine, dar si antioxidanti care incetinesc procesul de imbatranire, atat in interior, cat si la exterior.

Acizi grasi Omega 3

Conform oamenilor de stiinta, acizii grasi Omega 3 reprezinta cheia unei vieti mai lungi si lipsite de probleme de sanatate.

Acesti acizi grasi ajuta la reducerea aritmiei, a hipertensiunii si a cheagurilor de sange (care duc la aparitia atacurilor de cord), asa ca te ajuta sa te protejezi de afectiuni care se fac responsabile de deces mult prea devreme.

Acizii grasi Omega 3 se gasesc in peste (hering, somon, macrou, sardine, ton, pastrav), nuci, ulei de seminte de in etc.

Foloseste ata dentara

Ata dentara nu este folositoare doar pentru gingii si pentru sanatatea danturii, ci si pentru sanatatea intregului organism.

Explicatia este foarte simpla: bacteriile care se aduna in jurul gingiilor pot duce la inflamarea acestora, la sangerare, iar din momentul in care bacteriile iau contact cu sangele, riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare este foarte mare.

In afara de ata dentara poti utiliza si periutele interdentare, care sunt de mare ajutor pentru a curata dintii cat mai bine.

Bea mai mult ceai verde

Dincolo de capacitatea de a lupta impotriva celulelor canceroase, ceaiul verde este de mare ajutor in grabirea procesului de slabire. Oamenii obezi sau cu tendinte de obezitate se imbolnavesc mai usor si sunt mai supusi decesului la varste nu foarte inaintate.

Fa mai mult sport

Lipsa de activitate si pierderea masei musculare accelereaza procesul de imbatranire. Din acest motiv medicii recomanda miscare fizica zilnica. Fie ca urci scarile, ca te plimbi zilnic timp de 15 minute sau ca faci curatenie prin casa, efortul fizic este intotdeauna bine venit.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare