Dieta si nutritie

#suplimente alimentare bio #suplimente alimentare #suplimente

5 motive pentru care este recomandat sa consumi suplimente alimentare BIO

In ultimii ani, s-a creat o adevarata febra a produselor bio. Dar ce inseamna, de fapt, bio? Ei bine, tot ce este sub eticheta de bio este produs care nu contine pesticide, ingrasaminte chimice sau aditivi. Este adevarat ca pretul unui produs bio este, in general, mai ridicat decat al unui produs obisnuit si produsele bio pot fi destul de dificil de gasit. Insa, chiar si asa, tot mai multe persoane isi indreapta atentia spre produsele bio pentru consumul propriu. In categoria produselor bio nu intra doar alimentele, asa cum multi sunt tentati sa creada, ci si alte produse, precum produse de curatare, produse cosmetice si chiar suplimente alimentare bio. In continuare, iti vom prezenta cinci motive pentru care este recomandat sa consumi suplimente alimentare bio.

Beneficiile suplimentelor BIO pentru sanatate

1. Sunt ideale pentru diverse afectiuni

Suplimentele alimentare bio sunt recomandate atat persoanelor care au nevoie de un surplus de vitamine si minerale, cat si celor care sufera de diverse afectiuni, precum dereglari hormonale sau infectii urinare. Suplimentele alimentare bio sunt ideale pentru tratarea diferitelor conditii, de la raceli banale pana la afectiuni grave, precum cancerul sau diabetul.

2. Contin doar ingrediente organice

Suplimentele alimentare bio iti ofera protectie si energie. Ele contin doar ingrediente organice, ceea ce inseamna ca prin consumul acestor suplimente alimentare, organismul nu este supus chinului de a procesa diferitele chimicale sintetice care se regasesc in suplimentele alimentare obisnuite.

Suplimentele alimentare au in compozitie diverse plante, iar acestea sunt naturale. Conform cercetatorilor, produsele bio, precum legume, fructe, plante, au un procent de peste 40% mai mare de antioxidanti, in comparatie cu produsele obisnuite. Acest lucru le determina sa asigure un grad ridicat de protectie celulelor, eradicand astfel actiunea nociva pe care o au radicalii liberi.

3. Compozitie chimica naturala

Suplimentele alimentare bio nu au adaosuri artificiale. Compozitia lor chimica este cea naturala, fara sa contina substante cu rol de conservanti, coloranti, E-uri, ingrasaminte, sau hormoni de crestere.

4. Completeaza carentele din organism

Suplimentele alimentare bio au rolul de a completa carentele din organism. Datorita compozitiei naturale, acestea suplimente alimentare bio au efecte care sunt resimtite considerabil mai prielnic in organism.

5. Scade poluarea

Poluarea in cazul produselor bio este zero. Vorbind la scara larga, despre tot ce contine bio, nu numai despre suplimentele alimentare de acest tip, aflam ca scopul agriculturii organice este de a proteja sanatatea planetei si ecosistemelor. Intr-un anumit punct din trecut, agricultura a inceput sa utilizeze ingrasaminte, fertilizanti si pesticide. Acestea ajung in sol, de unde se imprastie in sursele de apa si, inevitabil, ajung in aer si la om. Asadar, consumand produse bio, inclusiv suplimente alimentare de acest gen, ajuti la promovarea propriei sanatati, dar si la mentinerea planetei sanatoase.

De ce sa consumi suplimente alimentare bio?

Dupa cum ai vazut, suplimentele alimentare bio sunt recomandate datorita continutului lor natural. De altfel, toate produsele bio implica excluderea oricariu tip de substanta chimica. In alte cuvinte, plantele din care sunt obtinute produsele bio sunt crescute fara a fi tratate sub nicio forma. Pentru dezvoltarea acestor plante se utilizeaza numai ingrasaminte 100% naturale si nu sunt incluse chimicale sau produse sintetice. Toate produsele bio sunt 100% naturale, ceea ce inseamna ca sunt sigure pentru a fi folosite de catre oricine. In plus, produsele bio, inclusiv suplimentele alimentare bio sunt de mare ajutor chiar si pentru vegani, vegetarieni, persoane alergice, sau alte categorii de persoane care urmeaza un regim alimentar distinct de al majoritatii. Chiar si produsele de slabit bio sunt mult mai eficiente in curele de slabire decat produsele de slabit obisnuite. Tot in categoria suplimentelor alimentare bio se regasesc si produse care sunt potrivite persoanelor care sufera de diverse alergii si, prin urmare, nu pot consuma orice tip de produse.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare