Dieta si nutritie

#slabeste rapid #lapte de soia #mancare sanatoasa #dieta #mezeluri #cum sa slabesti

5 mancaruri "sanatoase" de care medicii nici nu vor sa auda

Chiar daca ai auzit ca sunt variante sanatoase pentru masa, sunt cateva gustari si mancaruri pe care nutritionistii nu le recomanda sub niciun chip, in ciuda "reclamei" sau a variatelor light ori "naturale".

1. Laptele de soia

Nutritionistii sustin ca nu s-au facut suficiente studii vizavi de cantitatea de estrogen continuta de laptele de soia, prin urmare este de preferat sa-l evitati. In locul acestuia, puteti consuma un alt substitut al laptelui de vaca sau de capra, laptele de migdale. 

2. Mezelurile 

"In timp ce legatura dintre carne si bolile cronice este destul de fragila, conexiunea dintre sare-zahar-mezeluri si carnuri procesate si riscul de boli cronice este puternica si consistenta", explica nutritionistul David L. Katz. In locul acestora, expertul recomanda consumarea carnii in stare cat mai putin procesata. 

3. Batoanele nutritionale 

"Batoanele granola sau cele nutritionale, desi gustoase, contin o cantitate atat de mare de grasimi si carbohidrati incat mai bine mananci o bomboana", a explicat Lara Devgan, medic din New York (SUA). In locul acestor gustari, medicul recomanda fructe uscate sau chiar si proaspete, un iaurt sau alte variante mult mai sanatoase de a tine foamea departe. 

4. Supele-crema 

"Desi le ador, incerc sa stau deoparte de supele-crema. Nu doar ca te pot balona, sunt pline de calorii goale, iar multe au adaosuri de substante nu tocmai sanatoase, cum ar fi proteinele hidrolizate", avertizeaza nutritionistul Taz Bhatia, autor al cartii "The 21 Day Belly Fix". 

5. Cheesburgerii 

"Un cheeseburger n-a omorat pe nimeni, exceptand cazul in care s-ar fi inecat cu acesta. Si nu este un fel de mancare pe care sa-l evitam complet. Totusi, unul pe luna este suficient avand in vedere ca acesta este bogat in grasimi saturate si carbohidrati". spune Blase Carabello, medic cardiolog israelian. 

Tu la ce fel de mancare nu ai putea renunta?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului