Dieta si nutritie

#diete #diete periculoase #diete tenii #dieta servetele #dieta tigari

5 diete radicale, foarte periculoase pentru sanatate

Dietele radicale sunt eficiente pe termen scurt si te ajuta sa ajungi la silueta mult visata in timp record, insa riscurile la care te expui atunci cand urmezi un astfel de regim alimentar sunt uriase. Pe termen lung, aceste diete radicale se dovedesc a fi doar un balon de sapun, intrucat odata ce revii la alimentatia obisnuita, acumulezi la loc toate kilogramele pierdute. Sanatatea, insa, nu-ti este garantata.

1. Dieta cu tenii

Dieta cu tenii a aparut la inceputul secolului trecut, cand femeile de atunci au descoperit ca pot ramane slabe daca inghit tenii, paraziti intestinali care se hranesc cu substantele nutritive asimilate din hrana. Unele femei recurg chiar si in zilele noastre la aceasta dieta radicala, insa in scurt timp ajung sa regrete gestul. Teniile pot cauza o multime de probleme de sanatate, iar in cazuri extreme pot duce chiar la deces.

2. Dieta cu servetele

Dieta cu servetele a devenit faimoasa in anul 2011, cand cunoscuta interpreta Janet Jackson a dezvaluit ca modelele apeleaza la aceasta dieta radicala pentru a ramane slabe. Regimul alimentar consta in consumarea servetelelor de hartie sau a discurilor demachiante fie ca atare, fie inmuiate in apa. Foamea este potolita rapid, insa atat timp cat nu exista calorii acumulate, corpul ramane slab. Aceasta este una dintre cele mai periculoase diete, intrucat organismul nu poate functiona normal fara substante nutritive.

3. Dieta cu miros de mancare

O alta dieta radicala si foarte periculoasa pentru sanatate este dieta cu miros de mancare. Persoanele care urmeaza aceasta cura extrema nu consuma mancarea delicioasa, ci doar o miros, apoi consuma o supa seaca asezonata cu sare si piper.

4. Dieta cu mancare pentru bebelusi

Promovata de vedete precum Reese Witherspoon, Lady GaGa si Jennifer Aniston, dieta cu mancare pentru bebelusi a castigat rapid admiratoare in randul femeilor dornice sa slabeasca rapid si fara efort. Oricat de sanatoasa ar parea dieta, intrucat mancarea de bebelusi nu contine conservanti sau aditivi alimentari, ea nu poate asigura necesarul nutritional al unei persoane adulte, fapt care poate duce la aparitia carentelor de vitamine si minerale si la epuizare.

5. Dieta cu tigari

Nu in ultimul rand, o dieta radicala foarte periculoasa pentru sanatate este dieta cu tigari, care presupune inlocuirea unei mese principale cu o tigara. Nicotina si substantele nocive din tigari taie pofta de mancare, dar pot duce la aparitia cancerului la plamani sau la declansarea bolilor cardiace.

Sursa foto: valorhispanoonline.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului