Dieta si nutritie

#dieta potrivita #alegere dieta #regim slabit #dieta slabit #dieta

4 sfaturi esentiale de care sa tii cont cand vrei sa tii dieta

Ai tinut mai multe diete insa pana acum niciuna nu a dat rezultate, desi ai respectat toti pasii? Nu iti pierde speranta, deoarece inseamna ca nu era regimul potrivit pentru tine. Iata ce trebuie sa faci inainte sa te apuci de un program de slabit, astfel incat sa ai si rezultatele mult visate:

Dieta bazata pe alimentele care iti plac

O dieta nu trebuie vazuta ca o pedeapsa pentru organismul tau. Ca sa aiba succes, alege un regim de slabit prietenos, care sa contina si mancaruri care iti plac. Astfel, daca iti place carnea, poti urma dieta Atkins, care nu are restrictii la acest aliment, ci la carbohidrati. Daca, de exemplu, iti place si gatesti des cu ulei de masline, imprieteneste-te cu dieta mediteraneana! Important este sa alegi o dieta al carei meniu sa contina cat mai multe dintre alimentele tale preferate.

Discuta cu un medic

O alta regula de aur este sa discuti cu un medic inainte sa te apuci de orice fel de regim de slabire. Medicul este singurul care poate descoperi daca excesul de kilograme are cauze medicale sau nu. Controlul medical este recomandat deoarece poti avea probleme de sanatate ascunse, iar o dieta drastica ar putea sa iti puna viata in pericol.

Medicul iti va recomanda anumite analize, iar in functie de acestea, iti va recomanda un regim. Un medic nutritionist iti va fi, de asemenea, de ajutor, pentru stabilirea unui meniu si a numarului de calorii pe care ai voie sa il consumi zilnic.

Cere sprijinul familiei

Cand decizi sa te apuci de dieta, este important ca familia sa iti fie alaturi, caci din cauza schimbarilor prin care vei trece iti va fi greu, mai ales la inceput. Ideal ar fi sa gasesti pe cineva care sa se apuce in acelasi timp cu tine de un regim de slabire, astfel vei avea mai multa motivatie si va veti sprijini reciproc.

Sportul, foarte important

Dieta si exercitiile fizice merg mana in mana, de aceea este foarte important ca din ziua in care incepi regimul alimentar, sa faci si miscare. Poti alege sa mergi la sala, insa daca nu ai timp, gaseste cateva exercitii pe care sa le faci acasa, seara, inainte de culcare sau dimineata, imediat ce te trezesti.

Este important sa alegi un sport care iti place, fie ca este vorba de tenis, inot, jogging sau de mersul cu rolele sau pe bicicleta.

ATENTIE! Nu uita sa bei cei doi litri de apa de care organismul are zilnic nevoie, pentru a functiona corespunzator.

Sursa foto: tommyforever.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare