Dieta si nutritie

#regim #ingrasat #scuze #dieta #regim slabire

4 scuze inocente care te ingrasa fara sa-ti dai seama

Te-ai intrebat vreodata de ce iti este mai usor sa te ingrasi decat sa slabesti? Raspunsul poate fi mai simplu decat crezi: intotdeauna gasesti scuze inocente pentru a putea gusta un desert, un hot dog cu ketchup sau o mancare cu grasimi. De multe ori, nici macar nu iti dai seama ca motivatiile tale te "ajuta" sa iei in greutate. Iti suna cunoscute urmatoarele scuze nevinovate?


1. Mai mananc doar de data aceasta

Desi esti constienta ca cele mai multe dintre alimentele delicioase nu fac bine siluetei, continui sa te ascunzi dupa scuza "mai mananc doar de data aceasta", dar niciodata nu reusesti sa te abtii de la mica ta placere vinovata? Cumularea caloriilor inutile este unul dintre princiapele motive ale ingrasarii, iar faptul ca gasesti scuze pentru a consuma alimente cu un aport caloric ridicat te face sa te pacalesti singura.


2. Contine arome de fructe, deci este sanatos

In magazine exista foarte multe sortimente de produse care te atrag prin faptul ca au arome de fructe. Gandeste-te la simpaticele jeleuri in forma de ursuleti sau la bomboanele cu diferite arome fructate care te atrag ca un magnet. Obisnuiesti sa consumi astfel de produse sub scuza inocenta ca sunt sanatoase, de vreme ce contin arome de fructe?

Oricat ar fi de bune la gust, astfel de produse te ingrasa, intrucat contin o cantitate mare de zahar, la care se adauga tot felul de coloranti.


3. Mananc la fast food la pranz, dar sar peste cina

Este adevarat ca la ritmul in care se desfasoara activitatile tale de zi cu zi poate nu ai timp sa iei cele 3 mese principale, plus 2 gustari, insa trebuie sa stii ca saritul peste una dintre mese, in special cina, nu te va ajuta sa slabesti. Dimpotriva, fie ramai la aceeasi greutate, fie te ingrasi.

Iar scuza inocenta "mananc la fast food la pranz, dar sar peste cina" nu este altceva decat o sabotare in plus a siluetei, intrucat acele produse rafinate nu iti hranesc organismul, ci dor iti dau impresia ca te-ai saturat pe moment.


4. Tin dieta, dar in weekend am voie sa mananc ce vreau

Organismul nu cunoaste zilele saptamanii, motiv pentru care trecerea de la un tip de alimentatie la altul il bulverseza si il determina sa-si faca stocuri generoase de grasimi pentru zilele urmatoare. Chiar daca sambata si duminica ai liber de la serviciu, nu ai liber si de la dieta, de aceea, scuza inocenta conform careia in weekend ai voie sa mananci ce vrei nu se aplica. Ba chiar este indicat sa o eviti, daca nu vrei sa te ingrasi.

Sursa foto: goodtoknow.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului