Dieta si nutritie

#sport #fitness #mituri #alimentatie

4 mituri despre sport, alimentatie si fitness care iti saboteaza corpul

Corpul tau are o personalitate proprie, de aceea atunci cand lucrezi impotriva lui se va incapatana si va face lucrurile pe dos. Altfel spus, daca nu ii oferi toate conditiile necesare unei bune functionari sau daca il privezi de anumite elemente esentiale, nu te va asculta. Incerci sa slabesti, dar nu observi nicio schimbare? Inseamna ca te-ai lasat influentata de miturile despre sport, alimentatie si fitness, mituri care nu fac altceva decat sa-ti saboteze corpul.

1. Abdomenele te ajuta sa scapi de stratul adipos

Este adevarat ca abdomenele sunt eficiente pentru obtinerea unui abdomen plat, insa trebuie sa stii ca ele nu te scapa si de stratul adipos. Mitul conform caruia abdomenele te scapa de grasimea depusa in jurul taliei este fals, tocmai de aceea exercitiile tale nu au dat niciun rezultat pana acum.
 

2. Daca te infometezi, slabesti mai repede

Ar fi bine sa fie asa, insa din pacate nu este. De fapt, infometarea este cea mai periculoasa metoda de slabire. Ea da rezultate pe termen scurt, insa pe termen lung ajungi sa te ingrasi la loc, ba chiar sa aduni si mai multe kilograme. Deci acest mit despre alimentatie nu se sustine. Motivul: organismul este lacom la mancare, iar atunci cand nu o primeste, intra in panica si incepe sa arda masa musculara pentru a avea energie.

Odata ce incepi sa mananci normal, organismul isi va actiona sistemul de protectie, adica va stoca tot ceea ce consumi sub forma de grasime, pentru situatia in care il infometezi din nou.
 

3. Fandarile si genuflexiunile te ajuta sa slabesti

Un alt mit legat de sport si fitness este cel conform caruia fandrile si genuflexiunile te ajuta sa slabesti, mai ales daca nu ai timp sa mergi la sala. La fel ca abdomenele, fandarile si genuflexiunile contribuie la intarirea musculaturii, nicidecum la arderea grasimilor de pe coapse si posterior.

Cea mai buna solutie in acest caz o reprezinta exercitiile cardio, adica mersul pe bicicleta, inotul, alergatul pe banda sau in parc si saritul corzii.
 

4. Alimentele si bauturile dietetice te ajuta sa slabesti

Acesta este un alt mit celebru despre alimentatie care nu face altceva decat sa iti saboteze corpul. Faptul ca produsele dietetice nu contin zahar si au zero calorii nu inseamna neaparat ca te ajuta sa slabesti, intrucat ele contin inlocuitori ai zaharului, care de multe ori pot fi chiar mai periculosi decat acesta.

Sursa foto: beneficial-articles.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului