Sfecla
Una dintre cele mai sanatoase legume ale sezonului, este sfecla. Aceasta radacinoasa este bogata in nitrati naturali care imbunatatesc circulatia sangelui. In plus, este o sursa importanta de Vitamina B9 (cunoscuta si ca acid folic), vitamina C, potasiu, magneziu, fosfor si fier. In plus, 100g de sfecla contine doar 43 de calorii.
Varza
Varza nu este benefica doar siluetei, din cauza aportului caloric scazut, de doar 25 de calorii la suta de grame. Varza este o leguma sanatoasa, fiind bogata in vitaminele A, C si K, potasiu, fosfor, magneziu, da si in fibre si in compusi sulfurici care ajuta la detoxifiere.
Praz
Prazul, care este ocolit de multe persoane are rol antiseptic, stimuleaza imunitatea, scade riscul cancerului de colon, deprostata, de san si de ovare, si si favorizeaza eliminarea toxinelor din organism. In plus este bogat in Vitaminele B4, B9, A, C si K. In plus, contine o cantitate importanta de calciu, fosfor, magneziu, potasiu si sodiu. Iar apaortul caloric este scazut: doar 61 calorii la 100 de grame.
Gulie
Gulia scade riscul aparitiei anumitor tipuri de cancer si contine vitamina B4, B9, A, C si K , precum si in calciu, fosfor, magneziu, potasiu si sodiu.