Dieta si nutritie

# legumede toamna #legume sanatoase #dieta #alimentatie #legume

4 legume pline de vitamine pe care sa le consumi toamna

Toamna este anotimpul roadelor bogate. Legume pline de vitamine trebuie acum introduse in dieta pentru a pregati organismul pentru iarna. Iata care sunt cele mai sanatoase  legume de sezon:

 

Sfecla

Una dintre cele mai sanatoase legume ale sezonului, este sfecla. Aceasta radacinoasa este bogata in nitrati naturali care imbunatatesc circulatia sangelui. In plus, este o sursa importanta de Vitamina B9 (cunoscuta si ca acid folic), vitamina C, potasiu, magneziu, fosfor si fier. In plus, 100g de sfecla contine doar 43 de calorii.

Varza

Varza nu este benefica doar siluetei, din cauza aportului caloric scazut, de doar 25 de calorii la suta de grame. Varza este o leguma sanatoasa, fiind bogata in vitaminele A, C si K, potasiu, fosfor, magneziu, da si in fibre si in compusi sulfurici care ajuta la detoxifiere.  

Praz

Prazul, care este ocolit de multe persoane are rol antiseptic, stimuleaza imunitatea, scade riscul cancerului de colon, deprostata, de san si de ovare, si si favorizeaza eliminarea toxinelor din organism. In plus este bogat in Vitaminele B4, B9, A, C si K. In plus, contine o cantitate importanta de calciu, fosfor, magneziu, potasiu si sodiu. Iar apaortul caloric este scazut: doar 61 calorii la 100 de grame.

Gulie

Gulia scade riscul aparitiei anumitor tipuri de cancer si contine vitamina B4, B9, A, C si K , precum si in calciu, fosfor, magneziu, potasiu  si sodiu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare